Categorii
Intrebari de la cititori

Ce solutii am sa scap de plosnitele din casa (mobila etc)?

Va rog sa ma ajutati intr-o problema delicata cu care ma confrunt. Am inchiriat de curand un apartament si am descoperit in scurt timp ca are plosnite prin mobila, canapea, peste tot.


Nu am stiut ce sunt la inceput si dupa ce am aflat m-a apucat panica. Proprietarul nu stia, el este oricum plecat in strainatate, iar apartamentul este curat si bine intretinut. Probabil ca infestarea s-a produs la sederea chiriasilor precedenti. Ce solutii imi recomandati sa folosesc ca sa scap de ele pentru ca nu imi permit sa ma mut in alta parte si as vrea sa deratizez si sa igienizez pentru a putea ramane aici. O colega imi spune ca singura solutie este sa ma mut, ca scapi de plosnite numai aruncand tot din casa, dar mi-e greu sa cred.

Intrebare de la Mariana, pe adresa redactiei: Ce solutii am sa scap de plosnitele din casa (mobila etc)?

9 răspunsuri la “Ce solutii am sa scap de plosnitele din casa (mobila etc)?”

Buna, Mariana!

Am auzit ca se poate scapa de plosnite din casa presarand turmeric sau curcuma pudra peste tot. Si uleiurile esentiale de lavanda, cuisoare, eucalipt si menta diluate in apa si pulverizate sunt un remediu natural.

Nu am testat, dar cred ca merita sa incerci daca nu poti sa te muti. Si oricum ar fi, cred ca exista riscul sa te muti cu tot cu plosnite daca nu faci o deratizare ca la carte a apartamentului.

Draga mea,
In zilele noastre exista firme specializate care pot sa deratizeze toata casa, inclusiv mobilierul. Poate va trebui sa o faci de citeva ori dar se poate. Exista la „chimicale” daca mai sunt astfel de magazine… si chimicale care pot omari plosnitele trebuie sa intrebi, de asemenea trebuie sa stii ca plosnitele mor daca sunt expuse la caldura mare… aburi, apa fierbinte la 80,90 grade trebuie sa iti speli toate lucrurile la o astfel de temperatura sau sa le tii pentru o perioada de 2-3 zile intr-o sauna. Vezi ca plosnitele sunt plimbarete le poti lua cu tine in geanta si nu glumesc si le poti duce ori unde… trebuie sa fii atenta. Cauta pe net firma Nutrastat si vezi daca au magazine sau oameni in zona unde locuiesti. Nu sunt sigura daca am scris corect numele dar pe acolo .. sper sa iti fie de folos informatiile

Căutați o firmă serioasă care se ocupă de dezinsecție (nu deratizare) și ei știu cum să vă ajute.

Daca ai inchiriat cu contract si trebuie sa pleci inaintea finalizarii acestuia (a contractului), fa poze, filmeaza. Trebuie sa ai probe pentru rezilierea contractului inainte de termen.

In baza contractului de inchiriere, plus fotografii si/sau inregistrari video, reziliaza contractul si intreaba proprietarul daca el poate locui acolo?!
Succes si cauta intre timp alta locatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *