Categorii
Intrebari de la cititori

Pasi inlocuire dusumea veche lemn cu gresie

Am atasat pozele cu dusumeaua de lemn care este acum in bucataria de vara. Este distrusa toata si va trebui scoasa si inlocuita cu gresie. Care sunt pasii? Nu am verificat inca ce este sub ea (daca e turnata sapa sau nu).


Pe peretele interior se vede ca a fost umezeala, acum insa e uscat. Am pus poze si cu peretele exterior, poate aveti o solutie pentru burlan / jgheab. Ma gandesc ca problema dusumelei si peretelui ud din interior a aparut din cauza inexistentei unui burlan. Ce ziceti? Ce solutii am? Eu zic ca cea mai buna solutie este sa inlocuiesc si sa pun gresie in toata camera.

Intrebare de la Andrei, pe adresa redactiei: Pasi inlocuire dusumea veche lemn cu gresie.

dusumea veche distrusa si umezeala perete
dusumea gaurita stricata
dusumea bucatarie de vara
colt exterior pereti bucatarie de vara parte de jos
perete bucatarie de vara lipsa burlan

6 răspunsuri la “Pasi inlocuire dusumea veche lemn cu gresie”

La faza cu burlanul ai dreptate. Apa unde sa se duca si cum sa se evapore? printre dale mai greu se evapora, dar de intrat intra.
Bucataria de vara vine in exterior? Ai intrare direct de afara si din ea in casa? Daca e asa pune gresie fara probleme. Oricum va trebui sa desfaci sa vezi ce e acolo, sa torni o sapa macar de 5 cm, dupa o sapa autonivelanta si apoi gresia. Ai iesi mai ieftin daca ai inlocui doar scandurile.
Daca este in interior eu nu as pune gresie decat in zona unde sta frigiderul, aragazul, corpurile cu blatul de bucatarie

Nu cumva bucataria nu are fundatie sau… elevatie? Eu sicer as verifica adica as racai peretele, si ma gandesc la asta pt ca, cu ceva ani in urma am vazut o casa care arata f bine dar privind mai bine, am vazut ca o camera ulterior facuta era mai jos decat restul casei si pt ca nu eram singura ci cu fratele meu, el era mai indraznet si tot a pus intrebari si in final proprietarul a recunoscut ca nu avea elevatie la camera respectiva pur si simplu plecase cu zidul de la nivelul pamantului, asadar tb verificat.

Salutare
Ideile mele ar fi sa faci un geam mai mare si sa modifici acoperisul, deoarece are pazia foarte mica, ingusta si cand ploua bate toata ploaia pe zid si se infiltreaza si in bucatarie. Sanatate

@Vali, Este o bucatarie de vara. Lipita de casa, dar separata. Cu intrarea ei. O sa dau dusumeaua jos sa vad ce gasesc sub ea.

@Daniela, nu imi dau seama daca are fundatie. Trebuie sa verific.

@Fanel, posibil sa se prelinga apa pe zid. Nu am prins nicio ploaie, inca. Voi vedea. Geamul imi place mic, asa cum e 🙂

Buna ziua. Din ce vad in poze pot sa spun ( parere personala ) urmatoarele:
– lipsa burlanului faciliteaza infiltrarea apei in solul de langa casa ( printre dalele de piatra ). Instalati un burlan care sa duca apa de ploaie la minim 0,5 metri de zidul casei.
– lipsa unui brau / trotuar in jurul casei ( alee daca doriti s-o numiti asa ) face ca toata apa adunata in jurul casei sa se infiltreze in fundatia acesteia. Realizati unui trotuar inalt de minim 20 cm si lat de 40-50 cm in jurul casei ( si adanc de minim 20 cm ), o sa va ajute sa nu se mai acumuleze apa langa peretele bucatariei. Din ce vad cred ca bucataria nu are fundatie adanca , cel mult o talpa de 30-40 cm latime si maxim 50 cm adancime ( nu sunt sigur, ca nu pot sa vad din poze, dar asa imi lasa impresia sau mai trist se pare ca nu are fundatie de loc , dar spre sa nu fie asa ).
– inlaturati tencuiala mancata de apa de ploaie , izolati peretele pe minim 0,5 in sus si apoi refaceti tencuiala. In acest fel preveniti viitoarele posibile probleme.

Stiu, o sa-mi spuneti ca e mult de munca dar va racomand sa faceti aceste lucruri pe exterior pentru simplul motiv ca nu cunioste nimeni ce efecte a avut apa in timp aasupra peretelui. Infiltratiile din bucatrie nu sunt de ieri de azi, sunt de ani de zile si ele in timp au avut un efect netorit asupra materialelor peretelui.
Pentru interior este relativ simplu: se indeparteaza dusumeaua, se su plimenteaza cu moloz , nisip, pietris la interior ca sa ridicati baza bucatariei mai sus ca nivelul solului din exterior, se batatoreste bine dupa care puneti placa de poliester extrudat de 5 sau 10 cm, puneti folie de plastic de 0,5-1 mm grosime , asezati plasa de Buzau pe inaltaoare ( pe folia de izolare ) si turnati o sapa de fundatie de 7-10 cm grosime. Dupa ce aceasta se usuca mai trageti o sapa de autonivelare ( daca e cazul ) si apoi puteti sa puneti gresie.
Estimativ o sa dureze cam 3-5 saptamani toata lucrarea daca aveti o echipa de baieti seriosi.Nu este foarte mult de munca dar trebuie sa lasati perioada de uscare intre sapa si montarea gresiei. Aste este pt informarea dvs.
P.S.: Recomandare – inainte sa va apucati sa turnati placa in bucatarie faceti o vrificare a instalatiei de scurgere si apa. Este bine sa fie facuta inainte si sa remediati eventualele probleme decat sa spargeti dupa ca sa refeacti ce nu era bine facut. Succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *