Categorii
Intrebari de la cititori

Pasi reconditionare dusumea lemn, cum o refac singur?

Salut din nou pe toata lumea. Cat de complicat este sa reconditionezi dusumeaua de lemn si care ar fi pasii sa o refac singur?


Intr-una din casele pe care le vizionam in vederea cumpararii, dusumeaua arata destul de bine si ma intreb daca nu cumva este mai bine sa o reconditionez de unul singur, decat sa o scot si sa pun parchet sau altceva. Deci, care sunt pasii si cum se procedeaza? Multumesc.

Intrebare de la Andrei, pe adresa redactiei: Pasi reconditionare dusumea lemn, cum o refac singur?

6 răspunsuri la “Pasi reconditionare dusumea lemn, cum o refac singur?”

Deci nu pare atat de complicat. Dusumeaua e prinsa in cuie si am inteles ca mai trebuie batute cativa milimetri pana sa incep slefuirea.

Ca sa vezi daca te descurci incearca prima data pe o scandura. Chiar cu masina de slefuit cu banda nu este asa usor. Si mai raman si colturile, marginile.
Indoiala mea este la batutul cuielor. Am avut o inundatie la parinti in vara si.. s-au umflat la margini scandurile dar cuiele sunt gripate. Mai bine le lasi asa, sa nu faci alte belele, sau le slefuiesti pe ele primele cu flex.
Un sfat: daca iei o masina de slefuit cu banda sa iei una cu autocentrare banda (are bosh, skill). Poti incerca si cu o rindea electrica, dar aici sa o iei pe cea mai lata si grea pe care o gasesti. Au la leroy merlin marca lor dexter la 5 kg. Pentru chestii de finete merge la 2 kg dar la scanduri.. 4-5 kg sa aibe ca daca ii dai avans prea mare ori sare ori rupe ori toceste cutitul.

Iti spun astea pentru ca am facut o banca de gradina din scandura de la cofrag, curatata, slefuita pe toate partile, si rindeluita uneori (La rindea nu prea mergea ca nu erau perfect drepte). Flexul avand putere prea mare (800 w) imi rupea panza si a trebuit sa le fac la masina cu banda si am muncit de mi-au sarit capacele.
Auzi.. sa nu razi… da.. nu mai bine pui un covor / mocheta peste? 🙂
Spor la treaba

Veci pururi sa nu mai folositi FLEX-ul pentru lucrari cu lemn. Am avut un coleg care a murit, i-a sarit panza din flex, din cauza hemoragiei. Lucra pt casa lui de vacanta. L-a gasit fiul lui, dar era deja mort.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *