Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Separare vizuala a spatiului intr-o garsoniera – lemn si sticla

Stii cat de simplu este sa creezi iluzia de spatiu intr-o banala garsoniera de bloc si sa o dotezi cu o zona de dormit separata de cea de zi fara sa mergi pe o amenajare open space? Cu ajutorul unor sisteme simple si ingenioase de separare vizuala si fizica a spatiului se pot obtine adevarate minuni.


Am poposit recent intr-o garsoniera inchiriata in regim hotelier din Bucuresti si ne-a surpins placut modalitatea de compartimentare interioara a locuintei. Proprietarii au folosit doua tipuri diferite de separare vizuala a interiorului: unul pentru delimitarea unei zone de dormit in cadrul livingului si unul pentru separarea fizica a bucatariei de camera. Ambele ni s-au parut a fi foarte utile si in continuare o sa explic si de ce.

Paravan separator din scanduri in living

Sunt multe variante de amenajare a unei zone de dormit in living, insa proprietarii acestei garsoniere din Bucuresti au optat pentru o solutie ieftina, care poate fi realizata cu usurinta in regim DIY si care nu arata rau deloc. Au separat spatiul de dormit de zona de zi a garsonierei cu ajutorul unor scanduri montate in pozitie verticala pe doua stinghii din lemn dispuse paralel, una pe tavan si una fixata pe pardoseala, obtinand un soi de paravan lamelar mobil. Ne-a placut ca scandurile nu erau fixe, ci puteau fi rotite si inchise, pentru a se uni formand un perete care ascundea complet patul sau puteau fi deschise, pentru a permite trecerea luminii si aerului dinspre fereastra situata in zona de dormit.

paravan scanduri lemn desparte o camera

Mai poti citi si despre: Paravane despartitoare – cum poti separa spatiu dintr-o incapere.

Desi sistemul in sine este unul placut vizual si practic, scandurile din care era realizat acest paravan despartitor nu erau tocmai finisate. Poate ca proprietarii chiar si-au dorit acest lucru sau poate ca nu au fost dispusi sa cheltuiasca prea multi bani pentru acest sistem de separare, insa cred ca rezultatul final ar fi fost si mai bun daca ar fi ales niste scanduri finisate, mai bine slefuite.

Te invit sa vezi si: Living si dormitor in aceeasi camera – idei din care te poti inspira.

Separarea bucatariei de living cu sticla

Cei care cauta o solutie de separare a unei bucatarii open space de living ar putea gasi o rezolvare in cea de-a doua varianta de separare a spatiului folosita in aceeasi garsoniera. Probabil pentru crearea iluziei de spatiu proprietarii au renuntat la peretele ce despartea livingul de bucatarie. In opinia mea au procedat corect, intrucat altfel cred ca garsoniera ar fi parut foarte intunecoasa. Insa pentru a preveni raspandirea mirosurilor de mancare in zona de zi si in cea de dormit peretele demolat a fost inlocuit cu un perete din sticla. Acesta a fost realizat din doua panouri de sticla securizata transparenta fixate pe un cadru din aluminiu.

paravan din sticla separator bucatarie

Asa cum vei observa din imagini, prezenta acestui perete este una discreta si chiar aduce un aport decorativ decorului modern in care a fost integrat. E drept ca un paravan din sticla transparenta presupune pastrarea ordinii in bucatarie, avand in vedere permanenta expunere a acesteia spre living. Pe langa faptul ca un separator din sticla nu ocupa la fel de mult loc ca unul din zidarie sau din gips carton, acesta nu obtureaza fluxul luminii, in acest fel creandu-se iluzia de spatiu mai aerisit si mai amplu.

Iti recomand sa citesti si: Modele de paravane despartitoare pentru compartimentarea interioara.

Tu pentru care dintre aceste doua variante de separare vizuala si fizica a doua spatii alaturate ai opta si de ce?

Citeste si: Cum se monteaza un perete despartitor din rigips. Detalii si imagini

Un răspuns la “Separare vizuala a spatiului intr-o garsoniera – lemn si sticla”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *