Categorii
Intrebari de la cititori

Centrale Vaillant vs Viessmann, recomandari / top

Buna tuturor. Zilele astea voi cumpara materialele pentru instalatia de incalzire pe gaze si centrala. M-am hotarat pe PPR, insa in privinta centralei nu stiu daca sa aleg Viessmann sau Vaillant. S-a facut vreun top oficial la fiabilitate / consum etc? Sau ambele sunt la fel de bune? Ce recomandari aveti pentru mine?


Am de incalzit 80 mp, dintre care 50 mp cu inaltimea camerelor de 2.65 m si 30 mp cu inaltimea de 2 m. Cred ca o centrala de 26 KW face fata cu brio. Multumesc.

Intrebare de la Andrei, pe adresa redactiei: Centrale Vaillant vs Viessmann, recomandari / top.

10 răspunsuri la “Centrale Vaillant vs Viessmann, recomandari / top”

Ambele sunt la fel de bune, doar ca cele Vaillant sunt putin mai scumpe . eu am 2 Viessmann , una de 12 ani , cealalta de 15 , si ambele inca functioneaza perfect , adica se incadreaza la fiabilitate . Vsv de randament / consum sunt cam la fel comparand la aceleasi puteri .

Comparativ ca fiabilitate sunt cam la același nivel. Marea problema este sevice-ul. Nu toți distribuitorii au service autorizat pentru Vaillant post instalare și la oarece probleme ce pot apare trebuie musai sa apelezi numai la aceștia. Eu am avut ceva defecțiune minoră și pentru o garnitura de 50 lei m-a costat 400 lei cu deplasarea meseriașului din alt județ. Deci atenție!!!

Buna ziua!
Ariston de 24 Kw cu modulare de la 1 la 10. sonda interioara, sonda exterioara, service in toata Tara garantie 7 ani. Sa fii destept si fara frica, eu te salut… Fanica

Am avut Ariston clasică 24 Kw 12 ani. Mai functiona dar s-a spart burduful de la vasul de expansiune. Era decembrie și am cumpărat tot Ariston 24 Kw, dar în condensare. Sunt Mulțumit până acum. Montajul să-l facă o firmă autorizată.
Caută un magazin care dă garanție îndelungată.
Pune toate filtrele indicate.
Folosesc termostat de cameră.
P.S. Cum este tulburelul?

N-am nimic cu Ariston, doar ca tind spre Vaillant. Sau eventual Viessmann.

Acum caut firme autorizate prin Sibiu. Daca stiti o firma serioasa, va rog sa imi spuneti.

Recomand Media ringer. Calea Dumbrăvii 105. Nu știu dacă are Vaillant, dar sigur are Viessmann. Foarte serioasa firma. Personal super calificat. Tel îl găsești pe net.

@Eugen, am sunat acum vreo ora si nu au raspuns. I-am gasit pe net si eu. Ii mai sun maine. Multumesc. Esti din Sibiu?

Nu sunt din Sibiu, sunt din Călărași. Am alte legături cu Sibiul (nepoți). Dar am luat prin ac firma centrala Viessmann și sunt f mulțumit de modul cum au răspuns la solicitări. Nu am acceptul patronului (nu i l-am solicitat) pentru a-ți da tf personal. Nu vei regreta alegerea dacă te hotărăști.

Ii voi suna azi. Stii cumva daca fac si instalatii sanitare sau se ocupa doar de instalatii de incalzire / centrale?

Fratilor tb sa intelegeti ca la aceeasi generatie de centrale, rata de defect a lui Vaillant a fost INTOTDEAUNA mai mare ca la Viessmann. Este strict parerea mea ca om care fac service la nivel profesionist din 1996. Piesele de schimb au fost si sunt in continuare mai scumpe ca la Viessmann. Restul trageti concluzii si voi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *