Categorii
Intrebari de la cititori

Constructie camera 25 mp Bucuresti cu scara mansarda / parter

Buna ziua. Doresc sa construiesc o camera de 22-25 mp (6 x 3.9 m amprenta) in Bucuresti, cu scari ce vor face legatura dintre mansarda si parter. 6 stalpi 30 x 30 (8 x f14) gaura stalp 100 cm x 100 cm cu bloc de beton b200 pentru sustinere la 110 cm fara fundatie, fiind o camera mica si elevatie de h/40-45 cm armata cu 6 x f14 si 4 x f8 pentru a ajunge la nivelul casei actuale.


Pe 2 parti nu mai trebuie ridicata zidarie, doar cofrat pentru centuri. Pe celelate 2 parti blocuri ceramice de 30 cm. H camerei o sa fie undeva la 2.60. Placa de beton 10 cm, izolata cu extrudat de 5-10 cm si armata cu plasa sudata f6 x 100 x 100. Betonul o sa trebuiasca facut la betoniera, nefiind cantitati mari nu prea se deranjeaza vreo firma de betoane. Sarpanta simpla intr-o apa 16-18 grade). Pret la rosu pe mp sau la lucrare?

Mai doresc si placare cu polistiren 10 cm si soclu 5 cm extrudat, total 270-290 mp. Pretul ma intereseaza la gri pe mp: placare fara prindere in dibluri + plasa + 2 maini masa de spaclu? Zona Tineretului sector 4, Bucuresti. Multumesc o zi buna!

Intrebare de la Alexandru13, pe adresa redactiei: Constructie camera 25 mp Bucuresti cu scara mansarda / parter.

3 răspunsuri la “Constructie camera 25 mp Bucuresti cu scara mansarda / parter”

Placa Dvs. trebuie sa aiba cel putin 15 cm grosime(daca aveti 3 grinzi transversale intre cei 6 stalpi) sau minim 20 cm grosime daca nu are grinzi si este proiectata in varianta dala groasa.In ambele variante armarea placii cu plasa sudata STNB 6x100x100 este total insuficienta!
Va trebui sa obtineti o Autorizatie de Construire eliberata de Primaria de care apartineti si deci,obligatoriu,Proiect Tehnic,PAC,PT+DE,avizele cerute prin CU(Certificatul de Urbanism).
Nu este recomandat sa preparati manual betonul folosit la structura de rezistenta iar in cazul in care nu se poate altfel,bine ar fi sa luati probe de beton(cuburi omologate) pe care sa le trimiteti unui Laborator Autorizat de catre ISC pentru analiza distructiva a capacitatii portante si emiterea Buletinelor de Incercari aferente,documente care vor face parte integranta din viitoare Carte a Constructiei Dvs. in conformitate cu prevederile Legii 10 si Legii 50 cu modificarile si adaugirile la zi.Va atrag atentia ca fara Receptia la Terminarea Lucrarilor cu reprezentantii Primariei(Serviciul de Disciplina in Constructii)de care apartineti si fara documentele legale necesare intocmite si semnate de catre Dirigintele de Santier si RTE(Responsabilul Tehnic Executie) receptia nu se poate face si deci nu puteti face cadastrul si intabularea constructiei(extinderii)!!!
Succes.
inginer constructor,autorizat ISC ca Diriginte Santier si RTE sorin30041960@yahoo.com

Va pot ajuta am o echipa de 4 baieti bine pregatiti, In finisaje si constructii. 0727400613 Marius Ban din Ilfov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *