Categorii
Intrebari de la cititori

Cost si durata daramare casa paianta si ridicare casa noua

Salut, am cumparat de curand o suprafata de 130 mp cu 4 camere micute de paianta in jur de 3 x 3 mp fiecare. Din strada am o ulicioara de acces in care suntem 2 familii situate cu curti separate exact pe aceasta ulicioara. Vreau sa stiu ce trebuie sa fac, cum, cat dureaza, daca pot, cat costa sa o dau jos si sa ridic o casa noua cu 2 dormitoare de 5 x 5 mp, 1 baie si o bucatarie. Merci mult de tot.


Intrebare de la Marian, pe adresa redactiei: Cost si durata daramare casa paianta si ridicare casa noua.

5 răspunsuri la “Cost si durata daramare casa paianta si ridicare casa noua”

Buna ziua. realizare lucrare si proiectare.
Cu respect,
Echipa Casatamultvisata
Telefoane:
0742 756576

Daca este de paianta adica caramida cu grinzi de lemn si nu are crapaturi nu are rost sa o dati jos mai ales daca grinzile sunt ok. altfel trebuie sa urmati intreg procesul de autorizare: proiect la arhitect, avize, autorizatie cu toate costurile aferente. Ati iesi mai bine daca ati pastra amplasamentul si ati face-o la fel, eventual cu recuperarea caramidei. Ideea este ca orice constructor nu va sta sa recupereze caramida, este treaba migaloasa care necesita timp si pretul pentru manopera poate creste chiar cu 50%. Pentru o constructie noua sa va asteptati la rosu pentru un pret undeva la 50 E/mp construit. O camera de 10 x 10 m utili (cat masurati in interior) are de fapt (10 m + 0.6 m (grosimea peretilor)) X 10.6 m = 11.2 mp construiti.

Acel pret 50 E este numai pentru manopera, cu tot cu materiale undeva la 150-200 E/mp pret mediu, la rosu adica cu pereti, si acoperis. Fara geamuri, usi, izolatie, instalatii. La gata sa va asteptati la un 350 E/mp pret minim.
Succes

Buna ziua!
In primul rand va trebuie proiect de demolare (pe mine m-a costat 300 lei) pe baza caruia solicitati primariei eliberarea unei autorizatii de demolare. Dupa ce aveti autorizatia va apucati sa demolati. Dupa demolare se face radierea din cartea funciara (pe mine m-a costat 400 lei). Abia dupa radiati vechiul imobil si aveti cartea funciara „goala”, puteti demara procedura pentru constructia unui nou imobil.
Cu tot felul de taxe pentru extras de carte funciara, contract cu firma de salubritate, etc + cele mentionate mai sus, m-a costat anul trecut demolarea 1500 lei.
O zi buna !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *