Categorii
Intrebari de la cititori

Cum curat fantana din gradina, care sunt pasii?

Salut la toata lumea. Care ar fi pasii de curatare a unei fantani? O am in gradina, inca nu am dus apa la verificare, adancimea este de 9 metri si toti vecinii mi-au spus ca are o apa foarte buna. Un vecin chiar a baut din ea de fata cu mine, dar eu as vrea sa o curat intai ca sa ma asigur.


Intrebare de la Andrei, pe adresa redactiei: Cum curat fantana din gradina, care sunt pasii?

4 răspunsuri la “Cum curat fantana din gradina, care sunt pasii?”

Curatarea sau (sleirea) cum se zice in popor se face cu un motor cu pompa de absortie mare, care sa sece fantana de cateva ori.

Ceva improvizat poți face. Un compresor cu care sa creezi o presiune de 6-7 atmosfere. O pompa de noroi care sa refuleze la cel puțin 20 m. Printr-o țeavă metalică de 1′ care să atingă fundul fantinii introduci aer sub presiune și balbotezi bine sa antrenezi nisipul sau milul depus. În același timp pornești pompa de noroi și refulezi apa cu materialul solid într-un bazin de un mc. După limpezirea apei din bazin o reintroduci in fantina (cred că ai înțeles că nu scoți apa din fantina de la început – nu seci fîntîna) și reiei ciclul pina nu mai elimina pompa de noroi material solid. Daca ți se pare dificil ce am spus mai sus, caută pe net o firma din zona ta de rezidenta, care poate sa îți deznisipeze puțul. Succes!!!

Multumesc pentru idei. Analizez. Ideea e ca vreau sa beau apa de fantana. O voi duce la teste, insa sunt convins ca e mai curata decat apa plata de magazin.

Daca nu iti este teama de spatii inguste si daca fantana are un diametru mare poti folosi compresor cu pistol de spalare. Practic este un pistol de vopsit cu diametrul duzei mare care trage apa din un rezervor. Dar repet sa aibe fantana diametrul mare si sa mai fie cineva cu tine – altfel te vedem la stirile de la ora 17

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *