Categorii
Intrebari de la cititori

Incalzire cu panouri radiante din marmura? Facturi lunare / consum?

A folosit cineva panouri radiante din marmura pentru incalzirea casei pe timp de iarna? Am vazut niste poze cu ele si arata super bine, iar cei care le faceau reclama spuneau ca consuma 1 kw/ora.


Aveti idee cam ce valoare ar avea o factura lunara la curent pentru o casa de 60 mp cu 3 camere si o baie si daca renteaza aceste panouri la clima de la noi din Romania?

Intrebare de la Marcel, pe adresa redactiei: Incalzire cu panouri radiante din marmura? Facturi lunare / consum?

3 răspunsuri la “Incalzire cu panouri radiante din marmura? Facturi lunare / consum?”

Buna, Marcel!

Nu am folosit niciodata panouri radiante pentru incalzirea unei locuinte, insa nu cred ca acestea sunt cea mai buna optiune pentru clima din tara noastra. Cu siguranta pot face fata primavara si toamna, dar cred ca utilizarea lor iarna poate creste considerabil valoarea facturii la energie electrica. Cred ca iarna ar fi bine sa existe si o sursa ajutatoare de caldura: un semineu, un godin, o soba etc.

Desigur ca depinde mult si ce tip de izolatie are casa ta, grosimea stratului termoizolator, zona in care locuiesti, precum si pozitia casei, cat de insorita este.

Panourile radiante / calorifer/ convector consuma 1 kw/h produc 1 kwh caldura. Din ce m-am interesat a fi bune aparate AC cu inverter avand SCOP pentru racire cat mai mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *