Masina de spalat la mana a doua sau una noua?

Buna. Mi s-a stricat masina de spalat rufe si trebuie sa cumpar una urgent. Ce ma sfatuiti? Sa iau una la mana a doua (am gasit pe olx la preturi bune si marci cunoscute cu tot cu uscator) sau sa cumpar una noua? In aceeasi bani gasesc SH marci mai bune. Oare cat ma va tine? Voi ati cumpara masina de rufe SH?

Intrebare de la Dana, pe adresa redactiei: Masina de spalat la mana a doua sau una noua?


3 comentarii la “Masina de spalat la mana a doua sau una noua?”

 1. Buna, Dana!

  Cunosc personal cateva cazuri in care s-au achizitionat masini de spalat rufe la mana a doua ce au rezistat multi ani, timp in care au spalat rufele excelent.

  Unul dintre aceste cazuri este chiar al mamei mele, ea cumparandu-si un model Bosch cu incarcare verticala pe care l-a folosit fara probleme 7 ani. Iar altul este cel al finei mele, care si-a cumparat o masina cu uscator la mana a doua inca pe vremea cand in Romania nu existau uscatoare de rufe si a folosit-o multi ani la rand, pana cand a inlocuit-o cu un model nou, iar pe cea SH i-a daruit-o altcuiva.

  Cumpararea unei masini sau a oricarui aparat electrocasnic la mana a doua prezinta riscul ca acesta sa se defecteze mai rapid decat unul nou, cumparat cu garantie. Insa este o chestiune de noroc. Cunosc si cazuri in care diverse aparate electrocasnice cumparate de noi s-au stricat inainte de expirarea garantiei sau imediat dupa expirarea acesteia, obligandu-i pe proprietari sa cumpere altele noi.

 2. Cred că depinde mult de ce buget ai.
  Eu am cumpărat anul trecut una nouă, pentru că voiam să fie mai eficientă atât energetic cât și la consumul de apă.

 3. Gama care se fabrica acum 10 ani era una serioasa, te bazai pe ea ca te duce cel putin 5-6 ani fara probleme, vorbim de marci cunoscute. Cele noi sunt jale, de multe ori nici nu ies din garantii si s-au stricat. Deja exista o plangere internationala pe tema aceasta, ptr. toti producatorii de electrocasnice, care vor fi nevoiti ca pe viitor sa produca produse mult mai de calitate (si nu se refera doar la masinile de spalat). In ultima perioada a scazut pretul acestora dar si calitatea lor.

  Puteti cumpara SH dar nu stiti ce cumparati. E la noroc. Poate sa duca 3 ani fara probleme sau poate sa se strice din primul an. Oricum piata de SH este suficient de intoxicata de asemenea produse si sunt relativ ieftine (la jumatate din pretul lor de noi) . Practic se merita. Daca alegeti una de gen faceti-i o proba inainte, majoritatea au probleme serioase cu centrifuga si pompa de apa, adica fac zgomot mult mai pronuntat datorita uzurii, rulmentii sau carbunii fiind pe duca. Oricum daca alegeti varianta aceasta luati una simpla, nu cu uscator (2 in 1 cum s-ar zice), acestea sunt putin mai scumpe dar si mult mai pretentioase si de multe ori se strica relativ repede.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Regulament privind comentariile.