Categorii
Intrebari de la cititori

Pareri tigla metalica invelita cu roca vulcanica

Am vazut niste poze cu o tabla sau tigla metalica invelita cu roca vulcanica ce seamana foarte tare cu tigla ceramica. Este vorba despre marca Novatik colectia Natura sau ceva de genul asta, dar nu am reusit sa gasesc nicaieri niste pareri despre cum se comporta acoperisurile acestea si cat costa.


Inteleg ca modelele cu roca vulcanica nu se gasesc in magazinele mari. Cunoaste cineva produsul asta sau poate chiar a folosit asa ceva deja pentru acoperisul casei?

Intrebare de la Darius, pe adresa redactiei: Pareri tigla metalica invelita cu roca vulcanica.

7 răspunsuri la “Pareri tigla metalica invelita cu roca vulcanica”

Seamănă cu țigla, că asta este: imitație de țigla. Stratul de vopsea este suficient pentru protecția tablei, ce mai pun ei peste… roci, ardezie, etc sînt fițe…
Probabil rocă vulcanică are și un rol în amortizarea zgomotului ploii

Nu se merita. Incercati o tigla metalica cu garantie de 30 de ani si izolatie cu poliestiren extrudat in caroiaj.

Trebuie avut grija , pe acest tip de tigla se depune muschi daca este pozitionata spre nord.
Spun acest lucru din proprie experienta, avem montata pe casa tigla Kami, tot cu roca, acoperisul a fost facut in 2005, si in decurs de 5-6 ani deja parea invechita, are muschi intarit pe toata suprafata, deoarece este pozitionata spre nord-est.

Poate sa fie invelita si cu roca „profesional” vulcanica, tot tabla este. In dorinta de a vinde „tabla” , impropriu spus tigla, revanzatorii cauta tot felul de tertipuri si denumiri pentru promovarea tablei. Tabla este doar invelitoare, doar atat. Tigla in adevarata perceptie este fabricata din argila arsa. Restul e poveste.

Nu știu ce a avut in vedere cel care a scris că nu se merită țiglă metalică cu rocă vulcanică. Am acoperit casa cu așa ceva, respectiv țiglă metalică GERARD, în anul 2006. Nu am ce sa-i reproșez. Plusurile sunt in ceea ce priveste reducerea zgomotului la ploaie precum și aliatul din care este construită-un fel de aluminiu si inca ceva. Nu rugineste. La minusuri as preciza mușchii care se depun in zonă de nord. Pretul oricum este mai sus decât țiglă metalică obișnuită. Dar… își merită banii. Recomand.

Am acesta tabla Gerard pe acoperisul casei din 2009, nu am avut nici o prolema … eu o recomand.

Am montat pe casa cu acest tip de țiglă, aceeași problemă, cu dezvoltarea mușchiilor pe partea de nord! Știe cineva o metoda eficiență de a curata /întreține acest tip de tabla?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *