Categorii
Intrebari de la cititori

Pasi si hidroizolatie constructie dus scurgere pardoseala

Care sunt pasii exacti pentru constructia unui dus walk in cu scurgere direct in pardoseala intr-o baie mica pe care vrem sa o amenajam intr-o fosta camara?


Unde anume se monteaza stratul de hidroizolatie sau e nevoie de doua straturi: un strat sub sapa si unul sub gresie? Ce fel de membrana hidroizolanta e mai bine sa folosesc: lichida sau tip folie si ce marca e mai bine sa cumpar?

Intrebare de la Andrei, pe adresa redactiei: Pasi si hidroizolatie constructie dus scurgere pardoseala.

7 răspunsuri la “Pasi si hidroizolatie constructie dus scurgere pardoseala”

Buna ziua.
Am realizat asa ceva acum 12 ani si pana acum nu am avut probleme de scurgeri , infiltratii sau alte neplaceri.
Am inceput prin a realiza o hidroizolare sub forma de „castron”. Dupa instalarea tevilor si scurgerilor am pus pe placa casei membrana bituminoasa cu care am urcat 0,65 m in sus pe perete. Zonele de intersectie cu tevile de scurgere le-am izolat cu bitum lichid ( solutie bituminoasa cu care am umplut toate golurile si rosturile ). Am lasat totul sa se ususce 2 zile ( si mi-am luat un timp sa pregatesc materialele urmatoare ). La finalul operatiei baia arata exact ca un castron negru in care se vedea in partea de jos scurgerea din pardoseala. Dupa aceasta am pus sifonul de pardoseala ( si toate tevile de scurgere ) si am turnat shapa pana am egalizat totul cu nivelul sifonului ( minus grosimea gresiei si cei 5 mm de adeziv ) am dat o usoara panta din toate directiile spre sifonul din pardoseala. Am lasat shapa sa se usuce dupa care am purces la finalizarea baii.
Pentru a preintampina eventualele scurgeri si infiltratii am pus pe margine ( imbinare tevi cu pardosela , pardoseala – perete si perete – perete ) banda cauciucata cu solutie lichida de la CERESIT R65 ( asta se gasea la vremea respectiva ). Am turmat apoi o shapa de nivelare si dupa uscare am pus gresia si faianta din baie. La final sifonul de pardoseala a iesit cu cativa mm mai jos decat gresia pusa – tocmai bine ca se duce toata apa acolo. Ca adeziv de montat placile de gresie si faianta am folosit CM 17 la care am mai adaugat 10-15% ciment in momentul amestecului cu apa. Multa lume spune ca cel mai bun este CM11 dar dupa ce am cititi fisele celor 2 am ajuns la concluzia ca CM 17 este mai practic pt ce am eu nevoie sa fac.
Actualmente pe piata gasiti multe solutii de hidroizolare – Ceresit CP 1 (Hidroizolatie fara bitum) , Mapei, Isomat, Sika, Mapelastic si alte produse cu care puteti realiza ce doriti. Cititi cu atentie fisa produselor inainte de cumpara ce aveti nevoie. Personal am decis sa aloc 3-4 zile studiului materialelor pentru a alege ce era mai bun la un pret acceptabil. Succes in realizarea proiectului dvs.

Eu am aplicat Primus MHF81, o hidroizolatie minerala, flexibila, interior / exterior si in baie si pe terasa exterioara. In baie am aplicat-o peste sapa, inclusiv pe cei doi pereti unde este montata cabina de dus. Obligatoriu, la imbinarea intre sapa si pereti se foloseste banda etansare hidroizolatii. Aceeasi banda, am folosit-o si la scurgerile din pardoseala. Hidroizolatia se aplica in doua straturi, unul perpendicular pe celalalt, la interval de 2-4 ore. La placarea cu gresie si faianta este necesar un adeziv flexibil. Pentru a economisi, eu mi-am executat singur lucrarea, cu putina indemanare si o documentare prealabila, tinand cont ca aveti o suprafata mica, va puteti descurca. Baia am amenajat-o acum vreo 6 ani, iar terasa anul trecut (terasa acoperita, cu 3 laturi deschise, amenajata deasupra beciului, spalata des cu jet de apa)-nu am probleme. Spor la treaba!

buna seara.
am facut un dus cu scurgere la sifon de pardoseala acu vreo 40 de ani cind nu era nici unul din materialele enumerate in sfaturile de pina acum, vrei sa faci o scurgere de dus? parca asa am citit, nu o piscina, cumpara rigola pune-io in brate unui instatlator sa ti-o monteze si nu trebuie decit sa citesti instructiunile de montaj care vin cu rigola, primesti si membrana de izolare, totul este sa accepti ca pentru panta corecta trebuie sa tai placa de gresie si in diagonala, in rest o montezi la piaptan sa fie pe pat de adeziv si nu vei avea propleme, apropo eu acu 40 de ani nu am facut decit sa vibrez sapa si sa montez gresia pe pat de mortar cu ciment, rezista si azi.

Salutare Andrei!
Eu am izolat baia si cabina de dus cu Mapelastic vine la sac si bidon set de 32 Kg bicomponent, le-am cumparat de la Dedeman si m-au costat 355 Ron. Este special pentru hidroizolarea bailor, balcoanelor si a teraselor exterioare si 20 ml de banda perimetrala Mapei, am dat doua maini cu pensula si trafaletul, adeziv la fel de la Mapei. Sa aveti Spor si Sanatate ca-i mai bune decat toate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *