Categorii
Intrebari de la cititori

Pot sa dau lavabila direct peste vopseaua cu ulei de pe perete?

Buna tuturor. Pe peretii din hol e data o vopsea cu ulei de la nivelul de jos, de la podea, aproximativ 1 metru inaltime, ca in poza. Intrebarea este daca se poate da direct vopsea lavabila peste ea.


Intrebare de la @andrei, pe adresa redactiei: Pot sa dau lavabila direct peste vopseaua cu ulei de pe perete?

vopsea ulei pe perete
vopsea cu ulei pe perete pe care se doreste lavabila

12 răspunsuri la “Pot sa dau lavabila direct peste vopseaua cu ulei de pe perete?”

Nu, trebuie sa razuiesti portiunea de perete si eventual sa nivelezi cu glet acea portiune (unii zic tinci) si abia dupa aceea (daca nu este cazul de amorsa) poti sa dai cu lavabil.

Multumesc.

Am inteles. Multumesc. Banuiam, dar as fi vrut sa scap mai repede si sa dau lavabila direct peste :)))

La mine meseriasii cand au ajuns in aceasta situatie au incercat sa arda vopseaua cu lampa dar nu a mers. Au dat cu un adeziv special care se lipeste pe orice. era undeva la 70 ron sacul, dupa au dat cu glet, slefuit, amorsa si lavabil. Poti incerca si cu amorsa speciala de la Mapei care lipeste de faianta o alta faianta dar mai mult ca sigur va iesi cu denivelari si tot la glet amorsa / lavabil ajungi. Cel mai bine iesi daca razui cu orice slefuitor chiar si flex dar la viteza scazuta cu smilgher granulatie mare ceva pe la 80-100. Daca ai slefuitor orbital mai bine dar si cel cu banda merge 🙂 ai de unde alege.
Spor la treaba

Sau.. poti da cu vopsea alba pe baza de apa :)) e tot un fel de lavabil dar se spala muuult mai bine

Si mie mi-au zis meseriasii ca ar fi ok daca ar arde vopseaua cu lampa. Dar eu caut solutii mai simple :). Altii spun ca o sa prinda lavabila si ca nu se va coji daca e data bine. As putea risca, am doar pe hol cativa metri patrati. Si daca se va coji… asta e… rezolv apoi problema intr-un fel, fiind o suprafata mica.

Ar trebui sa stii si avantajele: loc de pictat generos pentru cea mica. Eu as merge pe vopsea alba (pe baza de apa ca nu e toxica) sa o poti spala des, si sa isi exerseze calitatile de pictorita in un mediu controlat 😀

@Vali, Oskar Aqua Matt e vopseaua despre care vorbesti?
O pot aplica direct si pe zona despre care discutam, dar si pe zona de deasupra pe care este var acum? Mai dau amorsa pe var?

Am dat cu Aqua varianta grund incolor si lac. Amandoua nu au miros intepator, se usuca relativ repede. Sa nu mai spun ca vei curata pensula foarte usor.
Este vopsea si aplica doar peste vopsea/lemn. Nu da peste var/lavabil decat daca nu ai alta optiune. Cu toate ca lavabilul este si el vopsea la baza eu nu as merge asa departe din simplul motiv ca daca vrei sa slefuiesti se ia foarte greu, si asta daca nu se cojeste. Da pe cei cativa mp pe care ii ai si atat. Ideal ar fi fost daca puteai slefui si da cu amorsa, lavabil peste tot.. da te descurci cu ce ai.

Salut. Am un pfa de renovări capitale, experienta peste 23 ani. Corect ar fi sa dai jos tot și sa dai cu glet, dar poți da cu amorsa de exterior, 2 mâini și apoi cu var lavabil. Cu respect David pfa construcții Constanța 0764807528

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *