Categorii
Intrebari de la cititori

Rog sfaturi / proiect amenajare baie bloc

Buna, Victoria. Vreau sa amenajez si eu o baie de bloc si am nevoie de sfaturile tale. Vreau sa-ti spun ca restul casei este amenajat clasic, cu mobila Jazz de la Mobexpert, peretii sunt albi, parchetul alb cu striatii gri, iar la bucatarie am faianta metro.


As vrea ca si baia sa aiba legatura cu celelalte camere. Te rog sa-mi spui daca pot sa-ti trimit schita si cateva poze sa imi faci si mie un proiect.

Intrebare de la Rodica, pe adresa redactiei: Rog sfaturi / proiect amenajare baie bloc.

3 răspunsuri la “Rog sfaturi / proiect amenajare baie bloc”

Buna, Rodica!

Din pacate, timpul nu-mi permite sa ma implic in realizarea proiectelor in aceasta perioada. Insa putem purta un dialog aici, daca doresti.

Pentru un aspect clasic si elegant al baii poti opta pentru placi de faianta mari, ivoire sau, intercalate cu unele in relief, din aceeasi colectie sau pentru placi mari ce imita marmura. Asta daca preferi finisaje cu suprafata neteda.

Eu as opta mai degraba pentru combinatii de placi de travertin cu mozaic de travertin in nuante calde de galben, teracota etc sau in nuante de gri, pe care le as asorta cu sanitare si mobilier albe.

Daca doresti, ne poti trimite cateva imagini cu baia ta la andrei@casadex.ro

Multumesc pentru poze, Rodica!

Este o baie obisnuita de apartament, adica poate fi considerata mica, dar exista si bai mai mici decat asta.

Recomand si instalarea unui corp de iluminat de tavan pe langa spoturile de la oglinda pentru sporirea luminozitatii incaperii. Nu este musai ca cele doua surse de iluminat sa fie actionate simultan, pot fi montate pe trasee separate.

In ce priveste travertinul, gasesti multe modele in diverse magazine fizice si online. Spre exemplu, am gasit, la o cautare rapida, in magazinul online stoneoutlet.ro un model de travertin gri Silver Fr. Pattern Set pe care il poti lua in considerare pentru placarea peretilor si pardoselii. Acest model poate fi asortat cu un mozaic din travertin aplicat in calitate de accent decorativ: in zona cazii (baza si perete) si sub forma unui brau.

O alta varianta de introducere a mozaicului poate fi placarea cu acest material a unui blat pe care sa montezi un lavoar mare, alb si realizarea conturului oglinzii de deasupra acestuia. Recomand o oglinda mare, impunatoare.

Daca ti se va parea prea inchis la culoare travertinul gri (este posibil sa fie prea inchis in raport cu dimensiunea baii), poti lua in considerare modelul Classic BCE Fr. Pattern Set, optand pentru placi mari pentru pereti si, eventual, pentru placi de diferite dimensiuni pentru pardoseala, asortand aceasta nuanta calda cu un mozaic din travertin care sa contina nuante de gri, cum este mozaicul Travertin Silver Tumbled din colectia aceluiasi magazin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *