Categorii
Intrebari de la cititori

Se poate lega fierul beton cu coliere de plastic?

Buna tuturor. Intrebarea mea este daca pot lega fierul beton cu coliere de plastic, intrucat mesterii fierari dau rasol si leaga din 2 in 3 si vreau sa completez eu (chiar daca sunt mai scumpi). Multumesc.


Intrebare de la Florin, pe adresa redactiei: Se poate lega fierul beton cu coliere de plastic?

5 răspunsuri la “Se poate lega fierul beton cu coliere de plastic?”

Legaturile barelor armaturilor nu au absolut nici-un rol in structura de rezistenta. Singurul rol al acestor legaturi este ca sa asigure si sa mentina armaturile in pozitia prevazuta in proiectul de rezistenta dupa turnarea betonului in cofraje. Puteti sa le legati deci, linistit, fara sa va faceti griji, cu colierele de plastic.

Dirigintele de santier verifica armatura si spune daca e in regula sau nu. Sunt unele bare care se pot lega din 2 in 2 fara a se da rasol.

Pai intrebarea pare fara rost, de ce nu legati cu sarma de fierar, ar fi si mai ieftin si mai bine. Dar, presupunand ca platiti toate serviciile, de ce nu indica dirigintele de santier constructorului exact ce trebuie facut ca sa fie respectat proiectul? Acesta, constructorul, are obligatia sa execute in buna regula structura, respectand proiectul si indicatiile dirigintelui de santier.

Daca vreti sa legati nu va opreste nimeni. dar folositi sarma de fierar. Este usor de indoit si folosit. V-ar trebui si un cleste special dar va descurcati si cu patentul sau clestele. Si cum cineva a spus aici nu este nevoie sa fie stranse pana la sange, doar sa stea armatura acolo cat timp se toarna betonul. daca nu stiti sa legati etrierul cautati pe youtube.. sunt zeci de exemple, unul este acesta: https://www.youtube.com/watch?v=4nFeju-oDSg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *