Categorii
Intrebari de la cititori

Sistem incalzire in pardoseala direct sub parchet laminat?

Am urmatoarea intrebare: exista vreun sistem de incalzire prin pardoseala care poate fi montat direct sub parchetul laminat?


Ideea e ca nu vreau sa torn o sapa noua si nici gresie nu as pune in apartament, pentru ca e prea complicat si totusi parchetul e ceva mai cald si mai elastic, in caz de cazaturi. Noi avem doi copii mici care stau mai mult pe jos, de aceea m-am si gandit sa montam sub laminat incalzirea de pardoseala. Deci, exista asa ceva?

Intrebare de la Valeria, pe adresa redactiei: Sistem incalzire in pardoseala direct sub parchet laminat?

8 răspunsuri la “Sistem incalzire in pardoseala direct sub parchet laminat?”

Buna, Valeria!

Am citit chiar recent despre un sistem de incalzire prin pardoseala ce poate fi montat direct sub parchet laminat, linoleum si chiar mochete. Este vorba despre folia carbonica de incalzire sau filmul de incalzire, cum i se mai spune, care are o grosime de doar 0,4 mm.

Planific sa scriu in curand un articol pe acest subiect interesant, in opinia mea, acest sistem de incalzire fiind potrivit spre a fi utilizat si montat cu usurinta chiar si in apartamente, nu doar in case.

Confirm la a scris mai sus Victoria. EU folosesc si sunt foarte multumit 🙂 se gasesc si smart care le pui singur si ceva mai complicat care nescesita cunoștințe minime de Elctrica 60 w pe metru pătrat consum mai puțin decat un calorifel electric.

Consultati neaparat un specialist in domeniu care sa va calculeze puterea necesara in functie de suprafatele finisate si tineti cont de consumul de energie electrica in W/mp care poate varia intre 60 si 220 W/mp! Costul mediu al kitului de montaj (fara manopera de montare) este aprox. 20 Euro/mp.

Cum spuneam, as dori sa revin in curand cu un articol pe subiect. Pana atunci, insa, voi spune ca ideea este ca aceste filme carbonice de incalzire sunt extrem de subtiri si se vand la rola sau la metru, cu latimea foliei de 50 cm. Materialul poate fi taiat in lungime, din 10 in 10 cm, pentru a fi adaptat suprafetei ce se doreste a fi incalzita.

E important ca aceste fasii sa fie asezate una langa alta si sa nu se suprapuna in niciun caz. Aceste filme carbonice se leaga in paralel, cu cabluri electrice, iar la final se monteaza parchetul laminat direct deasupra.

Asa cum spunea si Sorin mai sus, exista folii de diferite puteri, iar pretul si consumul variaza in consecinta. In mod cert se recomanda consultarea unor specialisti inainte de montarea unui astfel de sistem de incalzire, pentru efectuarea calcului de materiale necesare si de puterea filmului de incalzire recomandat, chiar daca montajul poate fi realizat foarte simplu si in regie proprie.

Citeste aici. emag.ro/kit-incalzire-pardoseala-cu-folie-incalzitoare-pentru-9-00-mp-dimkft/pd/D2WXQDBBM/

buna ziua
eu nu sfatuiesc pe nimeni din cei care isi cistiga banii muncind sa apeleze la sistemele de incalzire electrice de orice fel, curentul in ro este cam scumput.
da exista sisteme de incalzire in pardoseala fara placa de beton, sint acele sisteme zise uscate in care pozitionarea tevii se face in santurile placilor de ampora, se gaseste la toti furnizorii de sisteme de incalzire in pardoseala, singurul obstacol ar fi pretul mai mare ca la cel umed

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *