Categorii
Intrebari de la cititori

Alegere centrala pe gaz la o casa de 90 mp

Buna, trebuie sa-mi aleg centrala pe gaz. Va rog o recomandare, casa are 90 mp? Ce marca si ce putere sa aiba? Va multumesc!


Intrebare de la Alex, pe adresa redactiei: Alegere centrala pe gaz la o casa de 90 mp.

3 răspunsuri la “Alegere centrala pe gaz la o casa de 90 mp”

Buna, Alex!

Centralele termice nu sunt tocmai domeniul meu, insa pentru ca si noi suntem in faza de renovare a casei am trecut prin acelasi gen de framantari in privinta alegerii celei mai potrivite centrale pe gaz. Dupa ce am parcurs toate informatiile pe care le-am gasit si dupa ce ne-am consultat cu mai multi instalatori autorizati, am ales sa mergem pe varianta centralei in condensatie Vaillant Ecotec Pure de 24 kW, casa noastra avand aproape 90 mp. Practic, avem instalate 8 calorifere, iar centrala produce instant si apa calda menajera. Nu are boiler inclus si, daca nu gresesc, e gandita sa faca fata la suprafete de pana in 150 mp (desigur ca depinde si inaltimea tavanelor). Noi avem o inaltime medie de 2,5 m a camerelor.

Nu pot sa-ti spun care este consumul inca, instalatia fiind functionala abia de o saptamana. Noi inca nu am incheiat santierul si avem mai mereu ferestrele si usile deschise. Prin urmare, probabil ca vom avea un consum real abia dupa ce se vor linisti lucrurile.

Altfel, cand analizam variantele, oscilam intre Vaillant si Viessmann, ambele fiind la fel de bine cotate in acest moment pe piata instalatiilor din Romania.

Pe piata nu prea sunt centrale sub 22-24 kw, cam asta se gaseste si pentru 90 mp este mai mult decat suficient. Recomand Viessmann, iar modelul il alegeti in functie de cantitatea de apa calda de care aveti nevoie. Daca nu veti folosi 2 dusuri simultan atunci mergeti cu o centrala cu preparare instant apa calda, Vitodens 050 de exemplu, Daca insa estimati un consum mare de apa, atunci luati vitodens 100 in varianta doar pentru incalzire si puneti un boiler extern pentru apa calda. Uitati-va si la Vitodens 111 care are boiler intern in cazul in care spatiul nu va permite instalarea unui boiler extern.

eu personal am Viessmann, nota 10 consum si fiabilitate! 24 de kw media a ceea ce se gaseste pe piata este mai mult decat suficient! Modelul este vitodens 100, modelul cu boiler. Puteti opta pentru varianta preparare instant apa calda menajera daca nu estimati un consum prea mare de apa. Succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *