Categorii
Intrebari de la cititori

Casa fundatie piatra, peretii din beci au igrasie si mucegai

Casa mea este construita din 1940, ea fiind ridicata pe o fundatie din zid de piatra. Sub toata suprafata casei am beci. Problema este ca in interiorul beciului pereti ce dau spre exterior sunt plini de igrasie si mucegai. Ce se poate face in conditiile acestea? Ce fel de izolatie sau alte masuri se pot lua pentru eliminarea igrasiei din pereti?


Intrebare de la Cornelia, pe adresa redactiei: Casa fundatie piatra, peretii din beci au igrasie si mucegai.

8 răspunsuri la “Casa fundatie piatra, peretii din beci au igrasie si mucegai”

Buna ziua!
Dupa etapele generale de eliminare a mecegaiului si umezelii, va recomand folosirea produsului R-COMPOSIT, care este un material hidroizolant polimeric,
gata de utilizare, pe bază de latex acrilic modificat cu marmură. Mai multe amanunte tehnice gasiti pe re-therm.ro

In primul rand trebuie sa gasiti cauza infiltratilor de apa si eliminata. Apoi lasat sa se usuce (probabil la vara) si abia apoi aplicat solutiile de etansare la exteriorul peretelui. Daca aplicati pe interior este precum ati pune polistiren la interior in o camera. Peretele va mucegai pe toata suprafata si mult mai greu scapati de el.

As adauga la comentariile anterioare ca primul pas spre o solutie optima ar fi identificarea cauzei / cauzelor aparitiei mucegaiului si a igrasiei. Putem presupune posibile infiltratii de apa, lipsa unei ventilatii sau o ventilatie ineficienta sau/si toate acestea la un loc, etc.
Urmatorul pas ar fi inlaturarea acesteia/acestora. Apoi, identificarea si aplicarea solutiilor care sa conduca la rezolvarea problemelor.
Va pot impartasi din experienta mea si cred ca va pot sugera si solutii daca ne auzim la telefon pentru un minim de detalii din care sa pot intelege cat mai bine situatia.
Numarul meu de telefon este 0722 265 668 sau imi puteti transmite nr. dvs. de telefon si va contactez eu!

Cu dorinta de a va ajuta,
Gheorghe Ganea

Câte guri de ventilație are beciul? de obicei 2 pe diagonală. Gurile de ventilație să fie ridicate cât mai sus posibil, chiar deasupra acoperișului.Întâi trebuie eliminată cauza umezelii. Ușa beciului are găuri, pentru a crea curenți de aer? În legătura cu mucegaiul nu știu solutii chimice, dar după ce se elimină umezeala, se poate peria. Când eram copil, anii 60, am avut ocazia să văd cum un beci mare, în formă de Z, cam 15 m lungime, plin de mucegai, a fost umplut cu râpcă (coardă uscată de viță de vie), după care i s-a dat foc. A ars cam 4 zile. Apoi s-a scos cenușa și azi este funcțional. Precizez că era separat de clădire. Cred că s-ar putea folosi un arzăror de pârlit porcul, în cazul dv. pt. a arde mucegaiul.

Mai intai informati-va la ce nivel sunt apele freatice La casa mea sunt foarte sus motiv pentru care am lasat beciul cu pamant (nu am betonat) si am imprastiat nisip si pietris . Am turnat trotuare in partile exterioare sa nu se infiltreze apa pe langa casa si in fiecare an am varuit pivnita cu var si toamna am imprastiat var deshidrat pe jos.Cel mai important este sa lasati peretii liberi si sa creati conditiile sa se usuce. E drept ca nu era igrasie dar au fost necesari 5 ani sa se usuce (de primavara pana toamna am ventilat pivnita lasand usa si geamurile deschise ) si foarte important, am fost sfatuiti de meseriasii din zona sa nu izolam casa in nici un fel pt ca din cauza apelor freatice umezeala se ridica in interiorul casei.Chiar si acum ventilez beciul de primavara pana toamna.Nu vreau sa va speiati si va urez sa rezolvati aceasta problema cat mai bine.

Cunosc pe cineva care a avut aceiasi problema cu beciul. A sapat in curte de jur imprejurul casei unde era beciul la o adancime destul de mare si a facut hidroizolatie cum scrie la carte.Cred ca toata vara a avut santier in curte si muncitorii munceau in transeele de langa casa la izolatia beciului.A fost greu dar acum nu mai are igrasie.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *