Categorii
Intrebari de la cititori

Casa noua pe care incerc sa o amenajez, nu e simplu

Buna seara! Am o casa noua pe care incerc sa o amenajez, doar ca nu-mi mai pare atat de simplu, de aceea indraznesc sa va cer parerea.


Livingul este open space cu bucataria si holul mic de la intrare cu suprafata utila total 62 mp. Doar patratul care formeaza livingul este de 20 mp continuand cu bucataria in suprafata de 17 mp. Peretii sunt culoarea untului. In living am ales perdea uni de culoarea sampaniei iar draperiile sunt olive cu model regal astfel ca pe alocuri culoarea peretilor se regaseste in ele. Coltarul este cafeniu iar parchetul stejar natur.

Nu stiu ce nuanta si textura sa aleg pentru covor. Ma gandeam la un shaggy 2/3 in nuanta draperiilor. Livingul va mai contine pe viitor doua vitrine inalte si semineu electric la mijloc si televizorul deasupra acestuia. Insa iar nu stiu ce culoare sa aleg pentru ele. Nu as vrea sa mai folosesc maroul prea mult pentru ca mi se pare ca intuneca spatiul. In bucatarie mobila este cappuccino in partea de sus si negru in partea de jos, cu fronturi lucioase si manere argintii. Spatiul este patrat iar mobila pe doua laturi.

Gresia nisipie la culoare. Nici aici nu stiu ce fel de masa si scaune sa aleg! Ma gandesc la o masa rotunda 120 cu 4, 5 scaune dar nu stiu ce culoare. Si alegerea covorului imi creaza probleme, astfel ca nu stiu ce forma, dimensiune si culoare sa aleg. Iarasi ma gandesc la un covor rotund de 140 dar nu stiu daca e corect asa. Imediat in apropierea mesei avem iesirea in terasa compusa din doua usi mari cu sticla clara la care as dori sa asortez o perdea usor mata din doua bucati, probabil tot uni la culoare, cappuccino la fel ca mobila. Cam asta ar fi. Ce parere aveti?

Intrebare de la Monica, pe adresa redactiei: Casa noua pe care incerc sa o amenajez, nu e simplu.

3 răspunsuri la “Casa noua pe care incerc sa o amenajez, nu e simplu”

Buna, Monica!

Daca ai bucataria amenajata in plan deschis cu livingul si iesirea in terasa este vizibila din intregul open space, iti recomand sa alegi acelasi model de textile pentru toate ferestrele. Cu alte cuvinte, sa nu cauti alte culori si texturi pentru ferestrele care ies apre terasa casei.

La capitolul mobila, nici eu nu as mai insista pe tonuri de maro si cafeniu, ci as alege albul care ar contrasta subtil cu peretii in culoarea untului. Ma refer aici atat la vitrinele din zona de living, cat si la masa din bucatarie.

Covoarele le-as asorta cu perdeaua si cu peretii, desi nu stiu cat de practica este decizia de a asterne un covor sub masa, in locul expus la murdarire constanta.

Este posibil sa vin cu alte pareri daca as vedea si cateva imagini cu spatiul pe care il amenajezi. Ni le poti trimite la andrei@casadex.ro

Vă mulțumesc pentru promptitudinea cu care mi-ati raspuns! O sa tin cont de sfaturi, în curând o sa atașez si niste poze !

Buna,

Daca ai posibilitatea sa imi trimiti poze cu ce este acum si un plan releveu al spatiului, te pot ajuta cu idei. Pot proiecta 3d suparafata si astfel vei vedea toate detaliile. Adresa de e-mail este mihainicoletacamelia@gmail.com.

Multumesc,
Camelia 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *