Categorii
Intrebari de la cititori

Ce plita sa cumpar – inductie vs electrica?

Buna ziua. Ce plita ma sfatuiti sa cumpar, inductie sau electrica? Mentionez ca nu avem gaze. Multumesc frumos. Va doresc zile frumoase!


Intrebare de la Flori, pe adresa redactiei: Ce plita sa cumpar – inductie vs electrica?

6 răspunsuri la “Ce plita sa cumpar – inductie vs electrica?”

Buna, Flori!

Desi arata la fel, plitele pe inductie sunt mult mai economice si mai practice. E adevarat ca sunt mai scumpe decat cele electrice, insa isi merita cu adevarat banii.

Singurul dezavantaj, daca vrei, al plitelor pe inductie este ca te obliga sa folosesti doar anumite oale de gatit. Prin comparatie, pe o plita electrica poti folosi orice tip de vas, inclusiv sticla si aluminiu. Insa si acest aspect poate fi privit ca un avantaj, intrucat vasele din aluminiu, pe care tehnologia plitelor pe inductie nu le accepta, chiar nu sunt sanatoase, in timp ce cele din inox sunt cele mai sigure din punct de vedere al sanatatii si au si o durata de viata mult mai mare.

Daca insa ai deja oale din inox (pe fundul vaselor scrie daca sunt compatibile sau nu cu inductia), nu vad niciun motiv pentru care sa mai stai pe ganduri cu alegerea pe care trebuie sa o faci.

Recomandarea mea este sa studiezi cu atentie si rabdare ofertele magazinelor de electrocasnice in cautarea ofertelor. Poti gasi plite bune la preturi rezonabile, insa incearca sa alegi un model care are si multe reviewuri si pareri de la utilizatori, pentru a te asigura ca modelul ales este unul bun si nu doar ieftin.

In incheiere adaug ca si eu am avut de facut aceeasi alegere de curand si, fara sa stau pe ganduri, am ales plita pe inductie.

Bună! Timp de doi ani am folosit o plită pe inducție si am fost foarte mulțumită. Am achizitionat una Victronic, cu 130 lei. Iar acum o folosesc in concediu.

Buna ziua! Detin de 11 ani plita cu inductie de la Whirpool. M-am mutat de trei ani in afara Bucurestiului si oscilatiile de tensiune faceau ca randamentul sa scada semnificativ, iarna chiar la 0 la orele de varf. Am rezolvat cu conectatea la un stabilizator adecvat dar tot nu am revenit la plita pe gaz.
Am ales inductia vazand ca plitele electrice ale prietenelor sunt „lenese”.

Am folosit ocazional plita electrica (concedii) si acasa mi-am achizitionat de cativa ani plita mixta (inductie+gaz), este net superioara celei electrice, parerea mea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *