Categorii
Intrebari de la cititori

Centrala Candle 30 kw, autonomie 12 ore, de ce?

Salutare. Am cumparat o centrala Candle 30 KW pentru incalzirea casei. Am citit ca o incarcare dureaza intre 24 – 48 h, dar pentru mine o incarcare dureaza cca 12 h, avand in vedere ca o incarc pana la umplere, incercand sa nu las spatii goale (cu toate ca e aproape imposibil sa nu ramană spatii goale avand in vedere ca nu am rumegus si pelețti, iar boabele de porumb fiind prea scumpe).


Temperatura pe care am selectat-o pentru a fi constanta in cazan este de 80°C. As dori sa va intreb:

1. In ce mod as putea incarca cazanul Candle pentru o durata mai indelungata – autonomia centralei?
2. In caz ca, pe viitor, as dori sa cumpar carbuni pentru incarcari, ce tip de carbuni imi sugerati pentru acest tip de cazan?

Sper sa gasesc raspunsuri la persoane mai experimentate decat mine si nu numai.

Intrebare de la Vlad, pe adresa redactiei: Centrala Candle 30 kw, autonomie 12 ore, de ce?

4 răspunsuri la “Centrala Candle 30 kw, autonomie 12 ore, de ce?”

Salut,

Autonomia depinde de mai multi factori: calitatea combustibilului folosit, construcția coșului de fum, ai sau nu ai regulator de tiraj, izolația casei…
Că să îți răspund la întrebări:
1. Daca ai posibilitate combina lemn cu rumeguș, coceni porumb sau porumb. Rumegușul să fie uscat, altfel riști să înăbuși focul.
2. Din câte știu carbuni la Candle nu merge… sau nu este recomandat, mai ales daca nu ai kitul cu ventilator.

Că și sugestii: redu temperatura la 70, poți să mai crești la 80 din când în când că să mai arzi gudron eventual. Dar daca ai lemne uscate nu se prea produce gudron.
Daca nu ai regulator de tiraj, cumpără.

Ai respectat schema de montaj recomandata? Cum spunea si Valentin, trebuie un regulator de tiraj, mai trebuie si un robinet de echilibrare hidraulica. Am doua centrale Candle de 40 kw montate si se apropie de 24-30 ore autonomie intre incarcari. Ambele centrale difera de distributiile spre calorifere. Una dintre ele merge si cu carbuni, trece de 30 ore intre incarcari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *