Categorii
Intrebari de la cititori

Consum curent masina spalat vase, ciclu de spalare

Stie cineva care este consumul de curent electric per ciclu spalare a unei masini de spalat vase clasa A sau A++? Si, mai exact, cum se traduce asta in lei?


Am gasit o masina Whirlpool, clasa A++, in specificatiile careia scrie ca are un consum de 0,73 kW per ciclu de spalare. Cat ar incarca factura la curent o astfel de masina daca as folosi-o o data pe zi timp de o luna? Multumesc.

Intrebare de la Valeria, pe adresa redactiei: Consum curent masina spalat vase, ciclu de spalare.

4 răspunsuri la “Consum curent masina spalat vase, ciclu de spalare”

Buna, Valeria!

Teoretic, trebuie sa afli care e pretul / kWh pe care il platesti si apoi sa inmultesti valoarea respectiva cu 0,73 kW pe care masina ta de spalat vase ii consuma la un ciclu de spalare. Rezultatul obtinut va fi costul / ciclu spalare al masinii si astfel iti va fi usor sa afli cu cat iti incarca aparatul factura lunara de energie electrica.

Buna ziua!
La Eon kwh costa 0.51 bani cu tva. Cost 30 (zile) x 0.73 (consum ciclu de spălare) x 0,51 (cost kwh). Nu uitati ca masina de spălat vase mai consuma apa si detergenți.
Cu stima si respect

Ce se mai aude de aritmetica? De matematica nu cred ca am auzit. Lucram pe tot felul de scule ganditoare fara sa mai folosim propria inteligenta.
O sa ajungem rau pentru ca in curand nimeni nu va mai sti sa raspunda .
Ar trebui sa ne intereseze componenta pretului pentru ca indiferent de numarul plusurilor din consum, nu cred ca vom renunta la el.

Bună ziua
Comparativ cu spălatul tradițional cu șampon și apă din belsug , spălatul vaselor cu masina de spalat automată nu e nici mai scump și nici mai ieftin .LA masina de spalat iti trebuiesc pastile de spalat, solutii de clădire, sare de dedurizare apă și….curent electric . Sa nu uitam ca la spălatul tradițional apă se încălzește cu gaz care costa și el . Dar confortul ce ti-l da o masina de spalat si calitatea spălării mai ales la pahare și borcane la conservele de toamnă e mare . Scapi de muntele de vase din picurator așteptând să se zvinte , de la spălatul tradițional
Recomand fara calcule matematice masina automată de spalat vase

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *