Categorii
Intrebari de la cititori

Parchet peste dusumea veche sau scot dusumeaua si torn sapa?

Buna tuturor. Intr-una din camerele de la parter exista deja o dusumea mai veche. Recomandati sa pun parchet peste ea dupa ce o tratez anti carii sau sa o scot de tot si sa torn sapa de beton si apoi sa pun parchet peste sapa? Cum e mai corect? Mi-e teama ca va fi rece in camera daca voi turna sapa.


Intrebare de la @andrei, pe adresa redactiei: Parchet peste dusumea veche sau scot dusumeaua si torn sapa?

dusumea veche de schimbat

7 răspunsuri la “Parchet peste dusumea veche sau scot dusumeaua si torn sapa?”

Daca este casa veche, la tara si sub dusumea sunt grinzi si nisip , verifica starea dusumelei sa nu fie putreda dedesupt . Noi am scos dusumeaua , grinzile si nisipul si am turnat sapa si am lasat-o mult sa se usuce . Inainte de a pune parchetul am pus membrana anticondens verde ( este un fel de polistiren care are functia de anticondens si izoleaza bine si caldura ). Desi sub camera este pivnita nu este rece in camera. Am facut aceste operatiuni acum 12 ani. Mai este o varianta de material de turnat sapa in amestec cu un izolator gen polistiren granule. Ar fi indicat sa te interesezi daca nu au aparut alte materiale si variante pentru o astfel de reparatie.

@Silviu, nu stiu daca exista sapa sub dusumea.

@Cornelia, voi cauta sa aflu despre membrana anticondens verde. Tind spre turnarea unei sape. Oricum, voi verifica dusumeaua. La etaj dusumeaua este buna si o pastrez. Plus ca e placa sub ea.

Ori pastrezi dusumeaua (daca e in stare buna) si o reconditionezi frumos (raschetat, lustruit, lacuit, ceruit etc.), ori o scoti si pui parchet modern. Sa pui parchetul peste dusumeaua veche nu e o varianta buna. Daca o scoti si torni sapa, in functie de cota 0 a camerei, incearca sa pui si un polistiren extrudat macar de 2 cm sub noul parchet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *