Categorii
Intrebari de la cititori

Pareri amenajare viitoare baie mica moderna

Buna Victoria. Stiu ca pe forum au fost destul de multe intrebari legate de amenajarea unei bai mici, totusi am nevoie de niste pareri pentru viitoarea baie (pentru bucatarie sunt foarte decisa mobilier alb lucios, gresie culoarea deschisa crem deschis, blat culoarea parchetului, iar braul o sa fie de tip faianta patchwork).


– baia as dori o culoare vie si totodata moderna: gri, bej, maro deschis , turcoaz chiar;
– gresia ar trebui sa fie mai inchisa la culoare decat faianta? placile de faianta sa fie mari sau e bine si varianta din magazin (de exemplu Dedeman)?
– se poate pune un brau decorativ, mai exact in zona unde o sa fie lavoarul?
– optez pentru un lavoar rotund si un dulap masca de culoare si un corp cu multe rafturi, fie suspendat sau pe gresie.
– imbinarea culorilor: poate alb cu turcoaz sau gri cu maro deschis si pete de culoare in mobilier culoarea turcoazului? Cum ar trebui finisajele s,a existe in spatiul din baie?
– zona delimitata dintre holul mic si living ar trebui sa aiba aceeasi nuanta de gresie precum in baie si bucatarie?
– imi doresc de asemenea o cada de dimensiuni medii si un panou de sticla! In dreptul cazii va fi geamul de la baie si cred ca faianta va fi pusa pana in dreptul geamului? Sa existe pe perete un aspect decorativ sau pentru acest spatiu ar fi indicat un brau decorativ?

PS: modelul de usi interior pe care l-am ales este varianta 2 (70/80/90 CM. CULOARE ALB). Iti multumec tare mult pentru toate raspunsurile date pana acum! O seara frumoasa. Atasez din nou schita baii daca mai sunt si alte cititoare care au o baie cu configuratie la fel!

Intrebare de la Georgiana, pe adresa redactiei: Pareri amenajare viitoare baie mica moderna.

baie mica pt amenajat modern

Un răspuns la “Pareri amenajare viitoare baie mica moderna”

Buna, Georgiana!

De ce vrei sa plachezi pardoseala din holul mic cu gresie? Eu as merge pe parchet, acelasi cu cel folosit in camerele apartamentului.

In ce priveste baia, nu doar albul face casa buna cu turcoazul, ci si griul si chiar si nuantele de bej. Daca vrei neaparat mobila turcoaz, parerea mea este sa te limitezi la faianta si chiar si gresie albe sau sa mergi pe alb si gri sau alb si bej deschis. Pentru un efect decorativ pronuntat (in zona cazii, de pilda) poti alege un model de faianta in relief. Au chiar si la Dedeman niste colectii superbe ce sunt adesea expuse in zona de showroom a magazinului. In acest fel poti folosi o singura culoare pentru toti peretii, accentuand anumite zone doar cu ajutorul texturii placilor decorative. Adica sa folosesti placi netede pe cea mai mare parte a peretilor si placi in aceeasi culoare cu decor in relief pentru zona cazii si a lavoarului.

Nu vad nicio problema in aplicarea faiantei doar pana la nivelul ferestrei din baie, insa este posibil sa constati ca vei obtine rezultate estetice mai placute daca vei merge cu faianta pana sus, cum vad ca este si acum placata baia ta.

Paravanul de sticla este foarte util si arata si foarte elegant comparativ cu perdelele de dus, asa ca sunt de parere ca este o idee la care nu trebuie sa renunti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *