Categorii
Intrebari de la cititori

Am gasit mucegai in podul casei, ce pot face sa dispara?

Casa e construita de 1 an, iar acum cateva zile am urcat in pod cu un amic, ca sa vad pe unde as putea scoate un cos, deoarece vreau sa montez un semineu. Am gasit mucegai in pod (strat gros de cativa centimetri) si banuiesc motivul:


Cand am pus folie anticondens, nu mi-a ajuns si intr-o zona am pus alt tip de folie, pe care am gasit-o la magazinul cel mai apropiat, calitatea insa nefiind aceeasi. Podul nu are nici aerisire. Banuiesc ca din cauza foliei s-a format mucegaiul. Ce pot face acum sa dispara?

Intrebare de la Radu, pe adresa redactiei: Am gasit mucegai in podul casei, ce pot face sa dispara?

4 răspunsuri la “Am gasit mucegai in podul casei, ce pot face sa dispara?”

Rolul foliei anticondens este de a pastra structura de lemn a acoperisului uscata si ventilata. Ea permite evacuarea vaporilor ajunsi in termoizolatia acoperisului si in acelasi timp impiedica patrunderea umezelii din interiorul casei (podului) in termoizolatie. Prin urmare, inteleg ca ai gasit mucegai pe rigips sau osb, materialul cu care ai placat peste izolatia termica dintre capriori? O solutie ar fi pur si simplu sa-l inlocuiesti, pentru ca odata patruns mucegaiul in structura lui (si cred ca e bine infipt, daca la vedere are cativa cm), nu mai ai cu ce sa-l elimini de pe suport. Mult mai sanatos este sa schimbi toate zonele afectate. Si mai treci si tu prin pod, sa vezi ce se mai intampla, sa mai aerisesti etc. :).

Nu am inteles foarte bine despre ce este vorba. Sunati-ma (aproape) oricand doriti pentru a-mi detalia si cred ca vom gasi impreuna cauza si solutia!
Gheorghe Ganea – 0722 265 668

Ana Ce basme ai scris aici?!
„Ea permite evacuarea vaporilor ajunsi in termoizolatia acoperisului si in acelasi timp impiedica patrunderea umezelii din interiorul casei (podului) in termoizolatie.,”

Folia anticondens o asezi sub tigla si atât! In interiorul podului nu se montează folie anticondens!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *