Categorii
Intrebari de la cititori

Casa veche paianta – trebuie autorizatie pentru constructie casa noua cu aceeasi suprafata?

Buna. Am o mare problema cu o casa veche la tara, din paianta (74 mp) si o anexa (20 mp). Ambele foarte vechi. As dori sa va intreb daca as putea construi o casa noua, cu aceeasi metri patrati insumati, si pe acelasi loc de casa? Ce ma sfatuiti, e nevoie de autorizatie de consolidare sau una de construire? Nu ma dau banii afara din casa, de aceea caut sa economisesc cat pot. Ce credeti ca ar fi mai bine? Va multumesc anticipat.


Intrebare de la Claudia, pe adresa redactiei: Casa veche paianta – trebuie autorizatie pentru constructie casa noua cu aceeasi suprafata?

7 răspunsuri la “Casa veche paianta – trebuie autorizatie pentru constructie casa noua cu aceeasi suprafata?”

Trebuie autorizatie. Orice modificare structurală are la baza o autorizatie. Asta daca vreti ceva legal. Si impozitul este diferit

Cel mai bine intrebati la primarie. Daca se pastreaza amplasamentul si fatada casei nu ar trebui. Daca dv doriti sa mansardati ar cam trebui.

Daca o renovati nu trebuie. Se mai pot construi peretii noii case pe interior, dupa care demolati casa veche. Suprafata va fi putin mai mica.

Da, conform legii, pentru orice constructie nou, trebuie autorizatie de construire. Si, s-ar putea sa aveti nevoie, mai intai si de autorizatie de demolare a constructiilor vechi.

Este obligatorie Autorizatia in cazul d-voastra.Ceea ce a scris Calin este total ilegal, iar Primaria va poate demola totul.

Daca doriti sa respectati legea trebuie sa obtineti doua Autorizatii:
1. Autorizatie de Desfiintare (Demolare) pentru casa veche + Anexa.
2. Autorizatie de Construire pentru casa noua.
Oricare alta „varianta” este complet ilegala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *