Categorii
Intrebari de la cititori

Cum pastrez temperatura mare in puffer mai mult timp?

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema legata de un Puffer. Am achizitionat acum 3 luni o centrala pe combustibil solid Woddy Active 30 kw pentru a incalzi o casa cu suprafata de 140 mp P + 1.


Temperatura in casa dupa 2 focuri (cu scanduri din ce mi-a mai ramas de la costructia casei) si maxim 2 ore (1 ora o incarcare) depasea usor 25 grade si afara fiind temperaturi cuprinse intre -5 si -10 grade. Seara inainte de culcare puneam lemne de estenta tare si 3 – 4 ore pastram temperatura, iar noaptea ma mai trezeam o data pentru a mentine temperatura. Acum doua saptamani m-am gandit sa achizitionez un Puffer de 1000 l , fara serpentine, marca Woody cu izolatie din burete de 10 si cu un invelis de PVC, pentru nu ma mai trezi noaptea.

Problema apare acum dupa ce am cumparat acest puffer, ca e mai rau ca inainte, privind temperatura din camera in sensul ca pentru a ajunge la aceeasi temperatura imi trebuie 3 ore si nici asa, cand e frig afara, nu reuseste sa atinga aceleasi temperature ca inainte. Am incercat sa fac focul si am inchis robinetul de tur ce duce in calorifere, am ajuns cel mai mult la 66 grade (mai mult nu puteam ca presiunea depasea 3 bari), dar dupa ce am deschis circuitul in 10 minute a scazut la 56 grade, apoi a crescut la 58 grade, si cam asta este temperatura la care ajunge apa in puffer cu circuitele deschise, indifferent cat foc as face.

Pufferul are 9 locuri de mufare pe o parte, iar eu am legaturile astfel facute la el incepand de sus in jos:
1. Pompa de tur in calorifere setata pe trapta 1 din 3 la 135 w (urmatoarele fiind de 190 si 245) apoi un Teu cu sens.
2. Dop ¾.
3. Termostat pompa cu mufa ½ se deschide la 45 grade.
4. Mufa ¾ Tur central cu apa calda care vine de la cazan, la iesirea din cazan a apei mai am un termostat care se deschide la 40 grade.
5. Retur calorifere mufa ¾.
6. Dop ¾.
7. Dop 1/2.
8. Mufa ¾ Apa care se duce in central pentru a fi incalzita, pe traseu am filtru Y, pompa setata pe treapta 1 din 3 la 150 w (urmatoarele fiind de 170 si 200), Teu cu sens, in sus se duce o teava de cupru care face legatura si circuitul apei calde din central pe care am montata pompa bypass iar langa aceasta pompa o supapa cu bila cred ca se aude si un zgomot in ea.
9. Dop ¾.

Toate legaturile sunt facute pe aceeasi parte a puffer-ului, in cealalta parte in drepul termostatului de la pompa am un ceas de presiune si temperatul pufferului. Temperature puffer-ului scade de la ora 22 – 22:30 cand aprind ultimul foc cu 20 – 27 de grade. Ce pot face pentru a pastra temperatura in puffer mai mult timp la temperatura mai mare. Multumesc.

Intrebare de la Mihai, pe adresa redactiei: Cum pastrez temperatura mare in puffer mai mult timp?

2 răspunsuri la “Cum pastrez temperatura mare in puffer mai mult timp?”

Nu știu cine ți-a gândit schema hidraulica, dar e varza. Normal sa ai rezultatele expuse. Trebuie regândita complet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *