Categorii
Intrebari de la cititori

De ce se aburesc geamurile termopan pe interior?

De ce se aburesc geamurile termopan pe interior peste noapte si dimineata curge apa pe perete sub geam si deja face mucegai?


Mentionez ca este numai la geamul din dormitor si nu am surse de umiditate excesiva (aburul de la gatit, uscatul rufelor, aburul de la baie). O cunostinta mi-a sugerat sa schimb sticla de la geam. Este oare solutia corecta?

Intrebare de la Adrian, pe adresa redactiei: De ce se aburesc geamurile termopan pe interior?

17 răspunsuri la “De ce se aburesc geamurile termopan pe interior?”

Salut, Adrian.
La mine se abureau geamurile pana sa montez caloriferele. Ai vreo sursa de caldura in acea camera?

Se abureste in interiorul foilor de sticla ? Daca da , foile de sticla nu sunt sigilate cum trebuie . Daca se abureste pe partea foii dinspre interior (adica exteriorul care da in camera , motivul ar fi condensul si umiditatea datorita lipsei sursei de caldura

Sau mai este situatia cand diferenta de caldura interior-exterior este foarte mare si atunci apare fenomenul acela numit condens

Geamurile se aburesc pentru că în aer există umiditate. Umiditatea vine de la persoanele care respiră și transpiră în spațiul respectiv.
Geamul termopan împreună cu tâmplăria pe care o ai izolează aerul din interior de cel din exterior.
Soluții sunt mai multe:
1. aerisește des (măcar jumătate de oră în fiecare dimineață)
2. folosește un dezumidificator (în funcție de câtă umiditate ai în aer poate fi suficient un dezumidificator chimic sau poți avea nevoie de unul electric)
3. șterge condensul de pe geamuri

Salut, Adrian

După cum am observat, dacă nu ventilezi în cameră, ajungi să ai mucegai. Umiditatea poate proveni și din flori, ori, când dormi(ți) în cameră, din respirație… de aceea apare mai degrabă dimineața…

Mai multe cauze:
– umezeala in camera
– neetanseitate
– Temperatura sub 5grade C pe foaia de geam sau la contactul cu geamul adica profilul are temperatura mai mica decat geamul.
Este o intreaga poveste cu „punctul de roua” si toti spun ca este bine sa se gaseasca in izolatie.

Era bun un temometru cu infrarosu sa vedeti unde este temperatura cea mai mica: pe geam sau pe tamplaria de termopan. Innainte sa schimbati ceva verificati si la celelalte geamuri temperatura pe suprafata. In dormitor se face umezeala pentru ca locuiesc persoane si.. noi emanam si abur, in cantitati mici dar se simte.

De regulă, sub geamuri se montează calorifere și nu se face condens ,dacă încălziti cu sobă , să fie suficientă căldură care usucă aerul și peretele liber, nici măcar perdea în partea de jos. O casă încălzită și aerisită corect nu face condens, vorbesc din proprie experientă.

Geamurile termopan mai noi au injectat intre ele un gaz inert (argon) care dupa operatiune sunt bine izolate cu silicon ( pe margini ) mentinind intre folii un climat stabil privind umiditatea si nu mai apare condensul. consultati o firma specializata de confectii geamuri si va solutioneaza problema !

buna ziua
condensul apare atunci cind caldura dintr-o incapere nu este suficienta sa absoarba umiditatea din acea incapere, nu te amagi ca nu ai umiditate excesiva, e pe sticla, circula prin toata casa, chiar si dumneata generezi 500 g in 24 H, solutia o gasesti in definitie

Este posibil că la montare, acel geam să fi fost pus cu partea de exterior în interior sau să ai găurile de aerisire din toc astupate-înfundate, fiecare geam are sub el în toc mici găuri de respirat.

Aceeasi problema o avem si noi, tot la geamul de la dormitor.
Incaperea este aerisita in fiecare dimineata, avem ca sursa de caldura un calorifer, temperatura in camera este de 24 de grade, in dormitor stau 2 persoane, nu sunt flori… si intr-un colt a aparut mucegaiul, pe stalpul de rezistenta al blocului.

George la tine poate fi diferit. Poate este vreo scurgere de apa de undeva pe stalpul blocului. Vezi daca si vecinii care au acelasi stalp in interior deasupra si dedesubtul tau au aceeasi problema.

Am citi cu atenție părerile voastre … Nu am înțeles mai nimic fiecare spune altceva. Astăzi exact acum… este ora 9… m-am trezit geamuri aburite în exces… culmea este că am sesizat firma și au fost schimbate… vorbesc de sticlă… si tot se face condens!!! Sântem în septembrie 20 grade în casă afară 10 grade!!!!Ce soluții imi recomandați!!!

Paule, la mine azi dimineata (8 AM) erau 10 grade afara, in casa peste tot 25 grade, casa izolata. Cum s-a spus si aici, Tu ai umiditate in camera, iar geamul (sticla) nu izoleaza destul. Ia-ti un ceas cu higrometru electronic sau doar higrometru ca sa te convingi. Daca e prea mare umiditate transpiri daca e prea putin ti se usuca gura.

Cel mai probabil umiditatea din casa este mult prea mare. Pentru a scapa de umiditatea din interior puteti folosi un dezumidifcator casnic:
totuldesprecasa. ro/climatizare-sisteme-de-incalzire/cel-mai-bun-dezumidificator-casnic/

Nu este vorba de nicio umiditate, la mine se incadreaza in normal. Este vorba de geamuri care probabil nu izoleaza bine. Imi aduc aminte cand stateam la parintii mei care aveau tamplarie veche din lemn, cea de pe vreme lui Ceausescu, tot asa condensa. Dupa ce au schimbat-o nu au mai avut probleme cu condensul pe interior. Deci problema tine de geam, desigur ca in anumite situatii este vorba si de umiditatea din casa, la mine sigur geamul nu e bun.

Eu cred ca cel mai bine este sa nu se locuiasca in camerele cu termopane, sau sa nu se respire sau transpire astfel putem evita orice neplaceri. Lasand gluma la o parte, cred ca tine tare mult de calitatea executiei geamurilor. Si aici mai trebuie cautat. Am inteles cu aburi, cu respiratia, umiditatea dar totusi dupa ce aerisesc peste zi , iar a doua zi sa umblu cu prosopul pe geam … e o chestie..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *