Categorii
Intrebari de la cititori

Fara autorizatie: Constructie pe roti sau pe piloni – lege?

Buna ziua. Am un teren extravilan, pasune. Am primit autorizatie de a-l imprejmui si sa ridic o magazie de unelte, (constructie pe piloni). Autorizatia avea valabilitate 2 ani. Acum am primit o instiintare ca am autorizatia expirata si trebuie sa readuc terenul la forma lui initiala, sa demolez gardul si magazia.


Intrebarea mea este: Daca pun magazia pe roti si o fac mobila, mai sunt obligata sa demolez si in cazul expirarii autorizatiei? Stiu ca la casele pe roti nu este nevoie de autorizatie. Intrebarea 2: in ce lege este mentionat faptul ca tot ceea ce este pe roti nu necesita autorizatie? Cum as putea sa fac eu o intampinare la primarie cu mentiunea ca acea magazie nu mai este pe piloni ci este mobila?

Intrebare de la Carmen, pe adresa redactiei: Fara autorizatie: Constructie pe roti sau pe piloni – lege?

5 răspunsuri la “Fara autorizatie: Constructie pe roti sau pe piloni – lege?”

Daca autorizatia nu mai este valabila, va poate cere sa faceti alta autorizatie sau sa declarati ce este construit deja in baza autorizatiei. Gardul nu poate sa il demoleze nimeni, chiar daca este pasune trebuie imprejmuita. Puteti fi vinovata daca nu ati declarat constructia in termenul autorizatiei, dar nu va poate obliga sa demolati decat daca nu se respecta cerintele din autorizatie. Din moment ce pentru o masina stationata pe un teren nu va cere nimeni autorizatie cred ca nici pentru o magazie. In cel mai rau caz, mutati totul intr-o rulota.

Buna ziua.
Legea 51/1990 actualizata , este ambigua . Nu specifica nimic de casele pe roti dar specifica ce nu are nevoie de autorizare , in care nu se prevede casa mobila . Eu am monta una la Navodari si astept sa vad .
Cred ca va trebui cautat un precedent in justitie si folosit contra primariilor , mai papa decat papa .Cred ca trebuie analizata si interpretarea termenului de ,, constructie ” din legislatia romana .
Eu sunt fabricant si constructor de case lemn si abia acum 4 ani am reusit sa obtin autorizatie pentru o casa suspendata .Greu in Romania .
Tineti-ma si pe mine la curent .
Cu stima 07222356456
office@constructii-caselemn.ro

Buna as vrea sa raspunda la intrebarea mea am 135 mp construit si as vrea sa fac planse si nu stiu cat mar costa

Buna ziua . De 3 ani se tot discuta pe internet despre case mobile si autorizatie de constructie, de amplasare legea 50/91 si nimic . Chiar nu stie nimeni cum se procedeaza legal in cazul in care ai un teren privat in Romania si ai instalat o casa mobila ? Parca suntem in evul mediu nu in comunitatea europeana. Uitati ce raspuns mi-a dat primaria sectorului 1 bucuresti.
” casa mobila modulara existenta pe teren poate fi amplasata numai in baza unei Autorizatii de construire, emisa in baza documentatiei pentru autorizarea executarii lucrarilor de constructie, elaborata in conditiile Legii nr. 50/1991. in temeiul si cu respectarea prevederilor unui Plan Urbanistic Zonal, avizat si aprobat potrivit legii.
Ei acum astept toti avocatii si cunoscatorii legii sa comenteze ce este de facut ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *