Categories
Intrebari de la cititori

Finisaje baie cu tencuiala Tadelakt in loc de faianta?

Buna ziua! Vreau sa finisez baia din casa pe care am mostenit-o si o renovez dar nu as vrea sa fosesc faianta, dorind sa obtin un decor rustic. M-am tot documentat si am aflat ca o solutie pentru mine poate fi Tadelakt, o tencuiala pe baza de var hidraulic sau calcar, despre care se spune ca e impermeabila si e buna spre a fi folosita in amenajarea spatiilor umede.


Intrebarea mea este daca as putea sa o aplic eu singur sau e nevoie sa chem mesteri? Mi-as dori sa fac singur toate finisajele in casa dar pentru ca nu am folosit pana acum tencuiala Tadelakt, nu stiu daca o sa ma descurc. Si mai vreau sa stiu de unde se cumpara aceasta tencuiala si daca mai trebuie sa cumpar si alte materiale cu care sa finisez peretii si pardoseala din baie inainte sa o aplic.

Intrebare de la Bogdanel, pe adresa redactiei: Finisaje baie cu tencuiala Tadelakt in loc de faianta?

2 răspunsuri la “Finisaje baie cu tencuiala Tadelakt in loc de faianta?”

Buna, Bogdanel!

Ma bucur de fiecare data cand cunosc persoane care cauta sa foloseasca in amenajarea propriei locuinte tehnici stravechi si materiale naturale, cum este si tencuiala Tadelakt pe care o iei in considerare pentru finisarea baii din casuta pe care ai mostenit-o.

Tadelakt este intr-adevar o tencuiala ce poate inlocui cu succes gresia si faianta din spatiile umede, fiind o tencuiala naturala si impermeabila originara din Maroc, unde era si mai este folosita nu doar in finisarea peretilor si pardoselilor, ci chiar in finisarea cazilor, lavoarelor, cabinelor de dus si a bazinelor cu apa.

E important de stiut ca aceasta tencuiala decorativa nu suporta contactul cu produsele chimice sau cu cele acide, ceea ce te va obliga sa fosesti exclusiv sampoane si detergenti naturali.

In ce priveste pretul, am gasit, pe net, un sac de 2,5 kg de Tadelakt la 117 lei, iar un sac de 25 kg costa in jur de 1000 de lei. Acesta se amesteca cu catitatea de apa indicata pe ambalaj si se aplica in doua straturi consecutive pe peretii si pardoseala tratate in prealabil cu tencuiala de var, iar la final se sigileaza cu sapun de netezit. Aplicarea propriu zisa a tencuielii se realizeaza cu o piatra ceramica speciala, asigurandu-se ca timpul procesului se acopera toti porii.

Rezultatul final reprezinta o suprafata lucioasa si neteda, cu aspect usor valuros, perfecta pentru amenajarile rustice. Culoarea dorita se obtine prin amestecarea tencuielii cu pigmenti speciali.

revistadinlemn. ro/2017/11/01/tadelakt-tencuiala-traditionala-marocana-care-m-a-fascinat/
Trebuie aplicata pe suporturi naturale, lut, piatra, tencuieli minerale, iar produsul poate fi achizitionat pe de naturalpaint.ro.
Tadelakt este un produs si o tehnica in acelasi timp.
Bafta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *