Categorii
Intrebari de la cititori

Turnare placa fundatie si peste beci, temperatura minima

Buna ziua. La ce temperatura minima pot turna placa peste fundatie si peste beci? Din diverse motive s-a intarziat cu pregatirea pentru turnare (compactare, pietris, legat plasa, etc) si as vrea sa stiu, va rog, daca are vreo influenta nefasta temperatura negativa din timpul noptii dupa turnare, considerand ca turnarea placii se va face pe timp de zi cam pe la 5-8 grade Celsius. Va multumesc anticipat!


Intrebare de la Florin, pe adresa redactiei: Turnare placa fundatie si peste beci, temperatura minima (nota redactiei: citeste si https://www.casadex.ro/2017/11/la-ce-temperaturi-minime-pot-turna-beton-pentru-fundatie/)

7 răspunsuri la “Turnare placa fundatie si peste beci, temperatura minima”

Gasesti cate ceva in articolul din link. Sper sa iti fie de folos
constructosu . eu/ 10-greseli-facute-la-turnarea-betonului-partea-a-doua/

la turnarea betonului se tine seama atat de temperatua de la turnare cat si cea pe urmatoarele 3-4 zile pana intra in priza betonul. in mod obligatoriu daca betonul vine de la statie de betoane acesta este tratat pentru a se putea turna pana la temperaturi de -5 grade. din cate stiu eu sunt obligati prin lege ca dupa 15 noiembrie sa aduca beton aditivat. mai conteaza mult si vantul, dar si pozitionarea constructiei (langa o casa, intre case, sau in camp). de regula betonul se protejeaza cu rogojini pentru cateva zile care se mentin umede (nu ude) mai ales pe timp calduros. cum nimeni nu face acest lucru (sau sunt putini care o fac) tineti cont de cele de mai sus. daca betonul se face manual trebuie aditivat in santier.

beton aditivat antinghet, dupa turnare se pune deasupra rumegus sau ceva izolant, se pune si o folie peste.

lasati in beci sa mearga o aeroterma / radiator, cel putin in prima noapte.

De ce nu renunti si o torni in primavara? Pierzi max 2-3 saptamani in graficul constructiei dar ai certitdinea ca nu arunci cu banii pe fereastra!!! Oricum, succes!!

buna ziua
daca ai ajuns sa intrebi pe casadex schimba meseriasii,exista tehnologii de turnare pe timpul iernii,singura conditie este sa le cunosti,

Buna ziua,
Daca doriti sa turnati placa, nu este nici o problema, betoanele pe timp de iarna sunt aditivate, nu ingheata, ma refer la cele din statii de betoane.
Cu respect,
Mihai Lazar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *