Categorii
Intrebari de la cititori

Care este ordinea corecta la finisaje? Instalatii, tencuieli, ferestre etc?

Buna ziua. Ce ar trebui facut prima data la finisajele interioare la o casa la rosu? Cu ce incepem? Eu as zice cu instalatiile electrice / sanitare si abia apoi cu tencuiala. Unii zic invers. Plus ca ce facem cu ferestrele? Le montam inaintea tencuielii? Ce zic constructorii?


Intrebare de la Marcel, pe adresa redactiei: Care este ordinea corecta la finisaje? Instalatii, tencuieli, ferestre etc?

4 răspunsuri la “Care este ordinea corecta la finisaje? Instalatii, tencuieli, ferestre etc?”

Buna. Eu stiu asa: ferestrele se pun inaintea tencuielii, e primul pas dupa ce s-au terminat zidaria si acoperisul. Dupa aceea instalatiile, intai partea ce tine de pereti, dupa care urmeaza tencuiala, apoi ce tine de pardoseala, dupa care urmeaza sapa. Ideal ar fi sa nu ai nimic pe jos in momentul tencuirii, pentru ca se calca, se face mizerie, e groznic daca ai de ocolit cabluri, tuburi, tevi etc. Deci sfatul meu e sa duci instalatiile electrice pe pereti si tavane, nu pe podele. Instalatiile sanitare si de incalzire se fac dupa tencuire, dar inainte de sapa. Ideal ar fi sa pui si ceva polistiren sub sapa. In paralel cu toate astea se face exteriorul, termoizolatie si decorativa. Dupa ce ai peretii si sapele uscate, incepi finisajele: tinci / glet, lavabila, gresie, parchet, intrerupatoare, prize. Dupa ce pardoseala e gata pui usile. Astia sunt pasii asa cum ii stiu eu si asa cum i-am aplicat. Poate unii au alte reguli, te orientezi si decizi :).

Eu am facut instalatia electrica / apa / canalizare prima data ca sa pot sparge peretii in voie, si sa pot tencui aceste trasee. pasul 2: tencuiala interioara fara ferestre puse ca sa nu am grija lor cand se arunca cu mortar si sa am ventilatie din belsug pentru uscarea tencuielii. Apoi lasat la uscat 1-2 luni. Dupa poti pune geamurile, continui la interior si incepi la exterior cu izolatia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *