Categorii
Intrebari de la cititori

Ce model de dressing sa aleg pentru acest dormitor?

Buna seara! Vreau in dormitor sa iau un dulap. O sa va trimit pe email o poza din care se intelege mai clar situatia. Camera e dreptunghiulara, iar pe latura mica in spatele usii vrem sa facem un dressing. In spatele usii am doar 45 cm. Am vrut pe comanda ceva dar mi-au cerut preturi exorbitante, gen 9000.


Peretele e de 2.75 lungime pe 2.45 inaltime. Ma gandesc sa iau un dulap, am vazut frumoase pe la Mobexpert care au 1.3 sau 1.7 m latime. O sa pice bine pe perete? Ala de 1.4 m ar putea fi cumva pe centru. Cel de 1.7 automat o sa fie descentrat. Va rog sa-mi dati sfaturi.

Intrebare de la Alexandru, pe adresa redactiei: Ce model de dressing sa aleg pentru acest dormitor?

dormitor fara dressing

6 răspunsuri la “Ce model de dressing sa aleg pentru acest dormitor?”

Va sfatuiesc sa va faceti singuri. Se pot cumpara sine pentru usi culisante. E un pic complicat ca va trebuie o latime mai mare. Cum aveti doar 45 cm in spatele usii, trebuie sa il faceti in doua trepte. O parte mai ingusta in spatele usii, pentru rafturi, restul mai mare de cel putin 60 cm. De unde cumparati pal-ul pentru usi si rafturi puteti cere va vi-l taie la dimensiunile dorite si sa puna canturi acolo unde este nevoie. Totul o sa va coste undeva la 2000 lei, dar trebuie sa munciti putin. O sa obtineti un dulap imens pe tot peretele din tavan pana in podea. O sa puteti sa depozitati tot. Un simplu dulap, nu o sa ajunga la 3 persoane. (am vazut si un patut de copil). Eu am calculat asta toamna pentru mine, dupa ce am gresit si am cumparat un dulap de 155x59x150 cm. A reiesit ca, daca ma hotaram la momentul potrivit sa fac sigura un dresing pe tot peretele cu usi culisante ma costa doar un pic mai mult ca dulapul. E drept ca nu am calculat toate rafturile din interior si toate eventualele compartimentari, dar nu trebuie sa le faceti pe toate odata. Daca credeti ca va ajunge doar un dulap de 140 cm, puteti compartimenta doar jumatate acum, restul mai tarziu. Daca totusi vreti sa luati un dulap, luati unul ieftin. Nu are rost sa aruncati cu banii degeaba. Daca toata casa e asa de mare precum dormitorul din poza, probabil in urmatorii cativa ani o sa trebuiasca sa va mutati. Eu am luat ceva ieftin de pe videnov. ro.
Bafta!

Buna, Alexandru!

Sunt de acord ca suma solicitata pentru un dulap de dimensiunile peretelui disponibil este mult prea mare, dar inainte de a cumpara un dulap gata facut eu va sfatuiesc sa mai solicitati si alte oferte de pret la micii producatori de mobilier.

Altfel, daca aceasta varianta va fi anulata definitiv, eu as cumpara un dulap cat mai inalt si cat mai lat posibil (sa permita deschiderea usii, totusi) si nu l-as aseza in niciun caz centrat ci l-as lipi de peretele opus usii. Chiar nu vad ce s-ar putea face cu spatiul gol care ar ramane in laterala unui dulap asezat in mijlocul peretelui.

Iata doua exemple de dormitoare cu dulapuri de tip dressing de dimensiunile celui pe care as recomanda sa-l cumparati in cazul in care nu veti gasi un producator care sa va poata realiza un dulap la comanda: https://www.casadex.ro/2017/12/dormitorul-de-12-mp-doua-variante-de-amenajare/

Dulapul cu adancimea de 45 cm poate fi realizat si cu elemente Ikea. Asa ca daca locuiti in capitala sau daca puteti ajunge intr-unul dintre magazinele acestui brand, va recomand sa solicitati consultanta pentru asamblarea unui dulap pe dimensiunile de care dispuneti. In articolul urmator designerul a optat pentru aceasta solutie in amenajarea unui dormitor de mici dimensiuni: https://www.casadex.ro/2019/06/din-alb-in-albastru-inchis-transformare-uimitoare-a-unui-dormitor/

Buna, de unde ești? Dacă ești din Brașov, te ajut eu. Dacă nu, îți pot face eu niste schițe și umpli tot peretele cu un dulap la comanda. Doar că vei avea nevoie de o firma care să îți taie palul și să îți pună cant. In maxim 2 zile îl faci și sigur nu ajungi la 9000 lei. Eu mi-am făcut acasă mobila și am observat un lucru, meșterii practica un adaos de 100%. Mult succes!

Botosani:))
Mi-am configurat de la ikea un dressing, ca au și adâncime de 40 cm și am ieșit la un preț de 3000 de lei cu tot cu compartimentări. Ușile sunt bergsbo de mdf, chiar arata f bine. Acu nu știu cum se practica la ikea, livrează peste tot?
Am fost la un mic atelier din mobila, mi a cerut 6000 pt ceva din pal.
Ma gândeam ca daca iau de la ikea pot face un dressing de 2.4 m pe 2. 5m și restu pana la 2.75 pot face din rigips ca să fie cumva incastrat.
E ok asa?

Ikea livreaza oriunde in tara, important este sa stii exact ce ai de cumparat. Desigur ca la pretul mobilei se vor adauga si costurile de transport, insa chiar si asa tot vei iesi mai ieftin in final.

Cat despre golul care va ramane deasupra unui dulap de 240 cm, nici nu stiu daca este cazul sa te complici cu o constructie din gipscarton, chiar daca aceasta va preveni sau minimiza acumularea prafului deasupra dulapului.

Oricum ar fi, eu as opta pentru un dulap Ikea configurat in baza dimensiunilor peretelui din dormitor.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *