Categorii
Intrebari de la cititori

Centrala pe gaze legata la butelie se poate?

Buna ziua tuturor. Niste prieteni mi-au spus ca stiu pe cineva care are montata o centrala pe gaze intr-o zona in care nu exista gaze trase, dar e legata la butelie. Mi se pare putin SF si parca nu-mi vine sa cred ca e posibil. Stiti cumva daca e adevarat? Poate fi legata o centrala la o butelie mica de aragaz?


Intrebare de la Nicu, pe adresa redactiei: Centrala pe gaze legata la butelie se poate?

15 răspunsuri la “Centrala pe gaze legata la butelie se poate?”

Buna ziua,
Da, se poate. Eu am avut centrala conectata la butelie, dar a trebuit sa schimb o garnitura la centrala, care m-a costat 250 lei. Am cumparat-o de la Romstal. Consumam cam o butelie la 2 zile, deci costurile sunt foarte mari. Acum depinde si de suprafata care trebuie incalzita.

Bună ziua,
Marea majoritate a centralelor merg și cu GPL. Trebuie doar făcute mici reglaje la regulatorul centralei, instrucțiuni detaliate în manualul acestora.

Buna. Sunt si eu interesat. Deci o centrala pe gaze poate functiona la butelie mica (ca cele de aragaz)?

@Madalina, cati metri patrati incalzeai? E totusi foarte scump daca schimbi butelia la 2 zile

da, se poate, am vazut, dar nu cu butelie mica. iti trebuie butelie un pic mai mare unde am vazut eu avea chiar doua legate in serie si merge foarte bine

Buna ziua,
este adevarat, se poate. Cei de la Ferroli au centrale cu duze separate pentru butelie si pentru gaz

Buna ziua. Eu am o centrala Immergas Eolo, 23 kw, modificata cu duze de gpl. La instalare, am conandat si acest set de duze speciale pt gpl care au fost montate de tehnician. Din setarile centralei se alege tipul de combustibil folosit, in acest caz gpl fara sa aiba nevoie de alte modificari. Dar si consumul este pe masura: 2,5 – 3,5 litri gpl / ora folosita pt incalzire. O butelie normala incarcata la statie gpl cu 50 lei (aproximativ 20 litri) tine 1 zi, folosita pt incalzire. De asta se folosesc butelii de capacitate mai mare, cum sunt cele rusesti sau chiar set de butelii legate prin centralina. In prezent o folosesc doar pt apa calda. In aceste conditii, o butelie normala tine 30 zile, folosita atat pt bucatarie cat si pt baie la o familie cu 4 persoane.

Vila SEVA VATRA-DORNEI are mai multe butelii mari (3 – 4) aflate intr-un tarc in afara cladirii. Contactati-i.

@Croitoru ionut, 50 lei pe zi gazul, in 30 de zile ies vreo 1500 lei pe luna. Mult 🙂

Trebuie schimbate duzele… si merge foarte bine centrala… si tine butelia mai mult decat zic altii.

Da merge dar este dublu la pret fata de gazul de la retea + derajul. trebuie incarcate buteliile si iti trebuie o centralina ca sa schimbi buteliile. 2 merg iar doua stau ca rezerva si butelii mari

Buna,
@Andrei: am o suprafata desfasurata a locuintei de 150 mp, iar suprafata utila este de 122 mp, iar casa are incalzirea prin pardoseala. Si da, calculul facut de 1500 lei pe luna, atat ma ducea in lunile friguroase. Acum facturile la gaz nu depasesc in nici o luna 600 lei.

Acum la ce te referi? Nu mai folosesti butelie? Ce tip de incalzire folosesti acum?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *