Categorii
Intrebari de la cititori

Este economica incalzirea prin pardoseala? Are dezavantaje?

Buna ziua. Va rog sfaturi in legatura cu executia instalatiei de incalzire. Ce sa aleg: prin pardoseala sau clasica prin calorifere? Am inteles ca e mai economica prin pardoseala, dar care sunt si dezavantajele, executie, mentenanta?


Intrebare de la Sebastian, pe adresa redactiei: Este economica incalzirea prin pardoseala? Are dezavantaje?

11 răspunsuri la “Este economica incalzirea prin pardoseala? Are dezavantaje?”

Este mult mai ok prin pardoseala dar mai scumpă.
Avantaje: i.p. făcută corect plus centrala condensație = confort termic și economie pe factura.
Dezavantaje:
1. Pt a da randament… contează f mult distanta dintre circuite și grosimea ( + conținutul) sapei, daca ai făcut prost treaba… ți-ai pus degeaba incalzire in pardoseala
2. Ești obligat să pui finisaj ceramic pt transfer optim( gresie…marmura….piatra naturala )
3. Mobila toată tb sa fie pe picioare
4. Nu poți pune covoare… in cel mai rău caz câteva mochete mici
5. nu poți da gauri in pardoseala.
Avantaje:
1. Fara țevi prin casa;
2. confort maxim la picioare;
3. Nu antrenează praful ( temperatura la nivelul podelei nu sare de 25 grade iar la calorifere 50… 60 ) cine nu crede și mă contrazice îl rog sa tina o hârtie subțire sau lumânare deasupra unui calorifer apoi deasupra unei pardoseli și urmăriți flacăra lumânării sau foaia cum „flutura”;
4. Face economie la factura;
5. Este garantata 50 de ani (țevile)… caloriferele 10;
Posibil sa fi omis unele avantaje sau dezavantaje… dar cred că cele principale le-am enumerat.
Eu cu incalzire in pardoseala având geamuri tripan… o izolație bună și temperatura constant 22 grade, la 120 mp am dat anul trecut cel mai mult 320 lei.
Spor.

Bună ziua. David mă numesc, PFA CONSTRUCȚII CONSTANȚA 0764807528. Avantajele sunt multe, dezavantaje, poate investiția necesară ridicată în comparație cu alte tipuri de încălzire. Recomand cu încredere încălzirea în pardoseală. 0764807528 Davidov Construct Constanța

Este a treia iarna cu incalzire in pardoseala si sustin 100% ce spne dl. Costica.
In ce priveste gaurile in pardoseala, ideal este sa stiti dinainte daca si unde veti avea nevoie sa gauriti pardoseala si sa lasati „semne” pentru la final. De exemplu eu am lasat spatiu sa prind o balustrada pe o anumita zona, spatiu pentru mobila de bucatarie ( am lasat aprox. 40 cm pana la perete liber de circuite), fara circuite in zona unde am construit semineu etc. Ideea este ca exista solutii la orice.
Tot la dezavantaje as trece si costurile de materiale si manopera, care sunt clar mai mari decat incalzirea cu calorifere. Dar categoric aceste costuri se amortizeaza ulterior la consumul de combustibil.
Ca sfat, in cazul situatiilor in care casa este complet rece si doriti sa o incalziti f repede, caloriferele sunt eficiente „instant”, pe cand cu incalzirea in pardoseala poate dura cateva ore, pana la o zi – doua, in functie de cat de rece este casa. Asa ca, pentru cineva care nu locuieste permanent, recomand si cateva calorifere ca sistem ajutator, pana intra pardoseala in temperatura. Stiu persoane care au optat pentru solutia mixta pardoseala – calorifere.
Oricum ati alege, incalzirea in pardoseala ofera un comfort termic extraordinar, pe care nici un alt sistem nu-l poate oferi. In plus, odata incalzita, dureaza foarte mult pana se raceste.
La mine, cu mai multi metri patrati de ferestre decat de ziduri (tripan), cu cetrala oprita, o noapte intreaga se pastreaza aceeasi temperatura in toata casa, doar in nopti extrem de reci poate scadea maxim 0,5C.
Succes!

Este foarte buna încălzirea in pardoseala, noi avem la mansarda calorifere iar la parter încălzire în pardoseală, avem 6 ani de cînd avem și suntem cu centrala p lemne,puffer ,dedurizator.. suntem foarte mulțumiți, depinde de instalator daca face treabă bine.

Sustin ce au spus ante-vorbitorii mei, cu o mica exceptie: incalzirea prin pardoseala NU obliga la finisaj ceramic sau de piatra naturala. Exista pe piata parchet foarte bun pentru incalzirea in pardoseala si exista chiar si mocheta care se preteaza foarte bine. Mocheta are insa dezavantajul ca se lipeste de sapa, de aceea e foarte greu de curatat sau de schimbat. Insa parchet exista, si inca foarte bun. Noi avem incalzire prin pardoseala in toata casa, si gresie doar in bai. Este foarte, foarte ok. Costul, cu centrala pe gaz, e in jur de 350 lei / luna de iarna, la 150 mp suprafata incalzita.

Pt D.calin… 320 încălzit cu gaze.
Pt D. Mihaela… ai dreptate.
Uitasem de timpul necesar încălzirii.
Pt D. Ana… nu obliga la finisaj dar un transfer optim îl oferă tot ce e piatra. stiu persoane care au dat parchetul (care a fost f scump și preciza că este special pt incalzire in pardoseala) afara după un an de la montaj pt că nu se incalzea corespunzător. După ce a montat gresie… PAMPAS !!!
Ar mai fi că finisaj… rasina epoxidica. Daca cauți pe google… găsești adevărate capodopere făcute cu rășină .
Ar mai fi un dezavantaj… te înalți cu camera in jur de 10 cm.
Și un avantaj… prelungești viața centralei. Nu mai pornește atât de des și dacă ai centrala in condensație nu mai setezi centrala pe temperaturi ridicate in genul 60 grade. La incalzire in pardoseala setezi maxim 45 grade.

Eu am montat incalzire electrica Termoval in doua bai la o cabana la Ranca. (2 mp / 170 W / ora si 2,5 mp / 210 W / ora). Anul trecut am montat si la o bucatarie construita la tara;(7 mp / 1050 W / ora). Toate au reglaj electronic pt. temperatura; Sunt foarte multumit de ele si sunt foarte comode.

Eu zic ca e mai ieftina instalatia de incalzire in pardoseala dacat cea pe calorifere, iar din punct de vedere economic… Păi in pardoseala apa are undeva la 35° , iar în calorifere 60°
Un calorifer se răcește foarte repede fie el si din aluminiu, pe când sapa + greșită se transformă într-o sobă care poate tine chiar 4-8 ore functie de cat de bine e izolată casa.
Nu trebuie sa tragi coloane sub pat dulapuri sau alte mobile grele (consum inutil fără randament… dezavantaje eu nu am descoperit, dar daca or fi poti sa ti le asumi la cati bani faci economie.

Buna Ziua!
Informatii pertinente si profesionale gasiti aici: sibotherm com. Eu de aici m-am informat si nu pot decat sa-i multumesc lui Bogdan si sa-i doresc multa sanarate. Spor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *