Categories
Intrebari de la cititori

Legislatie 2020 constructie casa in regie proprie – s-a schimbat ceva?

Buna ziua. Exista ceva schimbari facute in 2020 pentru constructiile in regie proprie? Se mai poate construi sau trebuie firma? Stiu ca diriginte de santier oricum trebuia si inainte, plus proiectul facut de un arhitect. Ce legi noi au aparut sau sunt pe cale sa apara? Multumiri.


Intrebare de la Alin, pe adresa redactiei: Legislatie 2020 constructie casa in regie proprie – s-a schimbat ceva?

2 răspunsuri la “Legislatie 2020 constructie casa in regie proprie – s-a schimbat ceva?”

Nu s-a schimbat nimic in ceea ce priveste constructia casei in regie proprie. Conform Legii 10/1995 sunteti obligat sa angajati (perioada determinata) cu forme legale:
1. Meseriasii si necalificatii care vor lucra pe santierul casei Dvs.
2. Inginer Diriginte de Santier autorizat de ISC (Inspectoratul de Stat in Constructii)
3. Inginer Responsabil Tehnic Executie (RTE) deasemenea autorizat de catre ISC
Trebuie sa incheiati un Contract cu un Laborator Autorizat de catre ISC care va preleva probe de beton, standardizate, din betonul turnat in diferitele etape sau faze ale lucrarii (cate 3 cuburi standard pentru fiecare turnare) fundatii, plansee, stalpi, centuri, buiandrugi. Laboratorul va emite Buletine de Incercari pentru probele prelevate, buletine care, alaturi de Certificatele de Calitate ale betonului emise de statia de betoane furnizoare vor face parte din Documentele oficiale si legale ale CARTII CONSTRUCTIEI.
Toate celelalte Documente care alcatuiesc CARTEA CONSTRUCTIEI vor fi intocmite, semnate, stampilate si asumate de catre Dirigintele de Santier si inginerul RTE.
Deasemenea Dirigintele de Santier si RTE-ul, alaturi de seful punctului de lucru (care trebuie sa fie cel putin maistru constructor cu diploma) vor intocmi, semna si stampila toate Documentele prevazute de legislatia in vigoare, adica de HG 343/2017 – RECEPTIA LUCRARILOR de CONSTRUCTII.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *