Cea mai mare comunitate home & deco din Romania: Constructii - Amenajari
Adauga o intrebare
Ultimele intrebari
Firma sau specialist? Cauta lucrari aici



Categorii
Intrebari de la cititori

Legislatie 2020 constructie casa in regie proprie – s-a schimbat ceva?

Buna ziua. Exista ceva schimbari facute in 2020 pentru constructiile in regie proprie? Se mai poate construi sau trebuie firma? Stiu ca diriginte de santier oricum trebuia si inainte, plus proiectul facut de un arhitect. Ce legi noi au aparut sau sunt pe cale sa apara? Multumiri.


Intrebare de la Alin, pe adresa redactiei: Legislatie 2020 constructie casa in regie proprie – s-a schimbat ceva?

7 răspunsuri la “Legislatie 2020 constructie casa in regie proprie – s-a schimbat ceva?”

Nu s-a schimbat nimic in ceea ce priveste constructia casei in regie proprie. Conform Legii 10/1995 sunteti obligat sa angajati (perioada determinata) cu forme legale:
1. Meseriasii si necalificatii care vor lucra pe santierul casei Dvs.
2. Inginer Diriginte de Santier autorizat de ISC (Inspectoratul de Stat in Constructii)
3. Inginer Responsabil Tehnic Executie (RTE) deasemenea autorizat de catre ISC
Trebuie sa incheiati un Contract cu un Laborator Autorizat de catre ISC care va preleva probe de beton, standardizate, din betonul turnat in diferitele etape sau faze ale lucrarii (cate 3 cuburi standard pentru fiecare turnare) fundatii, plansee, stalpi, centuri, buiandrugi. Laboratorul va emite Buletine de Incercari pentru probele prelevate, buletine care, alaturi de Certificatele de Calitate ale betonului emise de statia de betoane furnizoare vor face parte din Documentele oficiale si legale ale CARTII CONSTRUCTIEI.
Toate celelalte Documente care alcatuiesc CARTEA CONSTRUCTIEI vor fi intocmite, semnate, stampilate si asumate de catre Dirigintele de Santier si inginerul RTE.
Deasemenea Dirigintele de Santier si RTE-ul, alaturi de seful punctului de lucru (care trebuie sa fie cel putin maistru constructor cu diploma) vor intocmi, semna si stampila toate Documentele prevazute de legislatia in vigoare, adica de HG 343/2017 – RECEPTIA LUCRARILOR de CONSTRUCTII.

Buna ziua tuturor! In viitorul apropiat doresc a incepe constructia unei case in regie proprie. Am tot lucrat in domeniul constructiilor deci stiu cu ce se mananca un cofrag sau un planseu dar va trebui sa angajez un diriginte de santier si un angajat RTE. Intrebarea mea este urmatoare: daca voi face contract pe perioada determinata a doua persoane si acestor doi specialisti in rest la ce sa ma astept? Voi risca vreo amenda sau mai grav sa nu se poata face receptia lucrarii ca nu am colaborat cu o firma specializata in domeniu? Va multumesc anticipat si spor in tot si toate!

Buna ziua, se mai poate construi in regie proprie? avem proiectul facut de arhitect , dirigintele de șantier, mai trebuie si altceva?

Buna ziua.
Lucrez ca diriginte de santier si ofer inclusiv servicii de Responsabil Tehnic cu Executia in Bucuresti si in Ilfov. Desi nu exista legislatie in care sa fie interzisa construirea in regie proprie, sa stiti ca m-am lovit de un inspector ISC de la biroul ce se ocupa de sectorul 3 ce nu accepta depunerea programului de control in faze determinate daca Constructorul nu este o firma de constructii. Cu toate ca, repet, nu este interzisa aceasta practica.

Buna ziua.
Doresc sa stiu daca pt izolarea casei imi trebuie autorizatie de la primarie si daca o pot face in regim propriu sau trebuie cu firma autorizata
Mentionez ca este casa nu bloc

Sunt timplar si in 1991 am construit din rasinoase etc. un restaurant, bineinteles cu autorizatie de constructie. acum un prieten si fost asociat al meu ma rugat sa-l ajut sa construiasca cateva cabanute pe malul Dunarii. I-am acceptat oferta, dar acum dau in zid ca nu am firma , in schimb vreau sa fiu in regula vizavi de FISC, ITM ETC. Am fost la FISC si i-am intrebat de ceia ce vreau sa fac si cat si unde trebuie sa sa platesc pentru a putea incepe lucru. Cei ce au firme stiu ce spun. Eu am avut 4 sc., dar acum am de lucru aprox. 50 de zile iar a face o alta S.C. PENTRU 50 ZILE si apoi nu mai e de lucru dar trebuie depuneri de bilant etc, si desfiintarea firmei care costa mai mult deca infintarea. Cum sa fac sa fiu in regula pentru a lucra 50 de zile cu plata tuturor taxelor dar fata Societate Com.????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *