Categorii
Intrebari de la cititori

Probleme aerisire WC serviciu, nu am aerisire

Am o problema pe care nu stiu cum sa o rezolv. La WC-ul de serviciu nu am aerisire sau geam. Exista perete comun intre WC si bucatarie, pe care l-am perforat si am introdus o teava de PVC cu d = 12 cm, sperand sa se faca aerisirea prin bucatarie, dar nu prea se face.


Exista vreo posibilitate de a aerisi acel loc in care urca tot aburul urat mirositor de la subsolul blocului? As incerca cu un ventilator extractor (astfel de ventilator am la baie, unde nu exista geam dar exista coloana de aerisire a cladirii), insa aici nu am fire de curent electric prevazute pentru a-l instala. Ce ma sfatuiti sa fac? Dati-mi un raspuns, poate niste idei. Va multumesc pentru eventualele raspunsuri.

Intrebare de la Eugenia, pe adresa redactiei: Probleme aerisire WC serviciu, nu am aerisire.

6 răspunsuri la “Probleme aerisire WC serviciu, nu am aerisire”

Acest site, unde multa lume pune întrebari, raspunsuri sunt foarte putine, nu inteleg care este motivul, nu sunt afișate. Ar fi frumos sa fie acceptati toate raspunsuri veniti de la vizitatori, sa se raspunda mai concret, şi nu afișate doar raspunsurile date de cei care vor sa faca anumite lucruri contra cost si nu dau amănunte decât la telefon. În alta ordine de idei, nu are rost sa ramân abonat la ceva la care nu exista raspunsuri pentru toata lumea. Poate gresesc, dar asa se vede când deschid e mailul si site ul dumneavoastra.

Eugenia o problema asemanatoare am avut unde am stat in chirie. La tine sunt mai multe:
1. Pe unde vin „mirosurile” de la subsol
2. Creare aerisire
in cazul 1. trebuie inchisa cumva acea intrare,
la 2. Eu am luat curent de la bec, si am montat un alt intrerupator pentru becul in sine. Ca aerisire si sa nu faca zgomot am montat un ventilator fi120 pe care l-am gasit in o sursa de calculat, cu tot cu carcasa. Incearca ceva la turatii mici ca sa nu faca zgomot. Tine cont ca aerul va trebui sa vina de undeva ca sa poata iesi din acea toaleta.

Carmen sa stii ca de vina sunt si utilizatorii care pun intrebari care au mai fost puse. Nici macar nu se obosesc sa caute. Paginile sunt indexate si ar fi primit raspunsurile mult mai rapid. Vor sa li se dea mura’n gura, gratis si evenual livrat si acasa. Aceasta este tendinta actuala.
Oamenii se specialitate care mai erau au obosit sa spuna acelasi lucru de 10 ori si prefera sa ofere timpul lor pretios celor care stiu sa il aprecieze.

CARMEN, e posibil ca acel abur de la subsol sa intre prin sifonul de pardoseala. Trebuie doar sa verifici si sa te asiguri ca acel sifon are tot timpul apa in el. Cu siguranta e gol. Daca nu se rezolva trimite un plan al apartamentului sau si mai bine daca ai un plan al etajului si trebuie sa existe o solutie.
Cu stima
str.con.ion@gmail.com
0769214470

Exista perete comun intre WC si bucatarie, pe care l-am perforat si am introdus o teava de PVC cu d = 12 cm, ai facut jumatate din lucrare, fa o perforatie si in peretele exterior al bucatariei du teava de ventilatie pina acolo , zic de ventilatie fiindca pe traseu unde ai posibilitatea racordarii la o sursa de curent poti incorpora un ventilator pt ventilatie, la iesirea din peretele exterior se monteaza un grilaj care se ridica cind functioneaza ventilatorul, teava de ventilatie o poti masca si gata-i treaba, sistemele de ventilatie le gasesti la romstal, teava pvc + ventilator, pvc nu de canalizare

Va multumesc tuturor pt raspunsuri.
Nu am sifon in pardoseala, nu exista nici o comunicare cu ghena de conducte, doar o usita de vizitare de plastic inchisa. Toate orificiile de pe langa tevi si faianta le-am acoperit bine cu chit si silicon, de teama gandacilor. Nu pot pune o teava PVC de la gaura din peretele despartitor pana la exterior prin bucatarie deoarece as bloca deschiderea usilor de la mobila suspendata. Bucataria are iesire in exterior prin burlanul hotei cu evacuare. Probabil va trebui sa pun un ventilator extractor in tubul din perete si la el la sa leg un cablu electric si sa-l introduc intr-o priza. Aerul extras va fi inlocuit de alt aer din restul apartamentului, asa cum se intampla si la cealalta baie care are coloana de aerisire si i-am pus ventilator, deasemenea si la hota.
Nu stiu daca are vreo legatura, insa locuiesc la etajul 10, ultimul.
E tare greu sa faci modificari daca nu a fost prevazut de la inceput totul.
Inca o data, multumiri! Si poate cineva care s-a lovit de problema asta mai vine cu o idee. ☺

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *