Categorii
Intrebari de la cititori

Sa izolez tavanul dintre parter si etaj sau ma ajuta caldura venita de jos?

Buna ziua. Am o casa de lemn, in regim P + E + Pod nefunctional. In momentul de fata, se locuieste doar la parter, insa in primavara doresc sa amenajez si etajul. Tavanul (intre parter si etaj) este format din barna lemn 150 mm grosime, iar intre barne amestec ciment + var. Parterul este placat cu rigips iar pe mansarda este poda de lemn (scandura langa scandura). As avea 2 intrebari legate de izolatia tavanului:


1. In cazul in care doresc sa amenajez si sa locuiesc iarna si in etaj, este indicat sa izolez tavanul dintre parter si etaj? Sau ma va ajuta pe viitor caldura venita de jos, pentru a incalzi etajul?
2. Cum ar trebui sa realizez izolatia? Parterul este finalizat si m-ar ajuta ca izolarea sa o fac doar in etaj. Totusi am spatiu sa cobor si tavanul in parter, deci daca este musai, pot izola si in parter. Multumesc.

Intrebare de la Calin, pe adresa redactiei: Sa izolez tavanul dintre parter si etaj sau ma ajuta caldura venita de jos?

4 răspunsuri la “Sa izolez tavanul dintre parter si etaj sau ma ajuta caldura venita de jos?”

sus va fi mai cald caci urca aer cald si pe casa scarii. dar nu atat de cald incat sa merite izolarea cu polistiren a plafonului parterului. si eu sunt in acest stadiu, insa consider ca este pierdere de bani, munca si timp sa izolez tavanul parterului. daca gresesc astept pareri.

Cel mai bine faceti o izolare corespunzatare (20 cm vata) intre Etaj si pod. Pe acolo vine caldura vara si se pierde caldura iarna. Izolatia intre Parter si Etaj o realizati numai daca nu locuiti iarna sus. Caldura se poate distribui uniform prin calcularea corecta a caloriferelor pentru parter/etaj.

De recomandat e sa fie izolat cu vata , nu atat termic cat mai ales fonic (sa nu auzi „tropaitul” celor de sus)

Buna ziua,

cum as putea realiza aceasta izolatie fonica ? In contextul cu casa in stadiul de mai sus ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *