Categorii
Intrebari de la cititori

Ce dimensiuni standard trebuie sa aiba o baie, minim necesar?

Salut, as dori sa stiu cam ce dimensiuni standard ar trebui sa aiba o baie, cu un dus de perete, cu wc si chiuveta, necesarul nu prea mare dar nici prea mica. As dori sa construiesc una la tara, lipita de peretele casei.


La fel, cam cat m-ar costa toata treaba construita si acoperita doar din o apa. Ah, am omis sa mentionez ca as vrea si o intrare tip hol, inca nu sunt decisa cum! Sfaturi va rog, sugestii daca s-ar putea. E pe raza Ialomitei ! Multumesc anticipat.

Intrebare de la Fany, pe adresa redactiei: Ce dimensiuni standard trebuie sa aiba o baie, minim necesar?

5 răspunsuri la “Ce dimensiuni standard trebuie sa aiba o baie, minim necesar?”

Buna, Fany!

Chiar daca poate parea putin credibil, se poate obtine o baie destul de confortabila in doar 2-2,5 mp. Am scris pe acest subiect pe larg in urmatorul articol:

https://www.casadex.ro/2017/03/secretele-amenajarii-unei-bai-moderne-si-mici-de-2-mp/

Ideea este sa se optimizeze la maximum spatiul disponibil si, asa cum ai spus deja, sa optezi pentru un dus in locul cazii. Daca dusul este construit astfel incat sa ocupe o laterala unei bai dreptunghiulare, celelalte elemente pot fi amplasate pe peretele opus sau pe peretele perpendicular dusului.

In ce priveste costurile, acestea variaza in functie de dimensiunile constructiei, de materialele de constructie, finisajele si sanitarele alese.

Buna ziua!
Nu exista o dimensiune standard pentru o baie. In calculul suprafetei trebuie sa tineti cont de ceea ce doriti sa instalati in baie (dimensiuni vas toaleta, dimesiuni bideu, dimensiiuni cada / dus, dimensiuni lavoar, dimesniuni masina de spalat daca doriti sa o instalati acolo si dimensiuile spatiului pentru miscare intre ele fara sa va feriti).
Cu stima si respect.

Fany depinde din ce materiale o construiesti. Daca locuinta este din caramida si ai fundatie, elevatie, placa beton toate realizate corect o poti face din caramida linistita si poti face pe ce dimensiuni doresti.
La o casa veche si fundatia este din.. pietre, bine ar fi sa nu apesi foarte tare pe pamantul de langa casa sa nu se lase peretele. In acest caz se preteaza din lemn, osb si aici o faci pe dimensiunea osb-ului ca sa nu ai pierdere de material. Subscriu la ce a spus dl Chibit: este f important spatiul liber sa ai loc sa te asezi pe jiltz, sa te stergi/imbraci, sa imbraci copilasul. Dar nu o face prea mare ca sa nu ai mult de incalzit iarna. Ca sa iti dai seama de cat spatiu ai nevoie mergi prin magazine gen brico ca ai bai utilate complet si vezi cum sunt dispuse si daca iti convine spatiul lor.

mai baieti bateti cimpii, nu cititi ce vrea d-na, o baie cu dimensiunea minimala e de 1.5 / 1.5 adica o cabina de dus 80 x 80 si pe fiecare latura – wc si dincolo chiuveta atit

in extremis minim 2 mp, minim 4 mp, ok 6 mp. in 4 mp intra si masina de spalat. daca peretii sunt din osb, deci subtiri, faci economie la spatiu, dar va fi mai frig/cald, desi izolata corespunzator cu polistiren pe exterior va fi ok.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *