Categorii
Intrebari de la cititori

Ce se poate face cu o placa de beton cu crapaturi?

Buna ziua, acum 10 ani am ridicat o casa, aproape de Craiova, cu mansarda (inca neamenajata) si placa de beton are crapaturi (partea de la mansarda). Mi s-a spus ca este cam subtire, dar nu sunt probleme de structura.


Puteti sa-mi dati un sfat, va rog, cum sa rezolv aceasta problema? O rebetonare sau ce altceva se poate face ca mansarda sa poata fi utilizabila si sigura? Multumesc anticipat pentru ajutorul dvs!

Intrebare de la Andrei, pe adresa redactiei: Ce se poate face cu o placa de beton cu crapaturi? (nota redactiei – citeste si Fisuri mari in placa de beton, ce se poate face?)

5 răspunsuri la “Ce se poate face cu o placa de beton cu crapaturi?”

Buna ziua,
Peste placa din beton se toarna sapa, la preparare si turnare sapa, puteti folosi o cantitate de ciment mai mare la turnare, daca fisurile sunt mari, puteti intari placa cu o armare din plase de buzau, parerea mea este sa consultati un specialist in constructii local. Numai dupa o constatare la fata locului, poate sa va dea si o solutie corecta pentru a rezolva problema.
Cu respect…
Mihai Lazar

Bună ziua,

S-ar putea face o suprabetonare, eventual o consolidare cu lamele de carbon iar dacă sînt doar microfisuri (și nu fisuri mari) se pot trata .
Puteți trimite ceva foto, dimensiuni pentru a-mi face o ipărere clară
ingsilviuardelean@gmail.com
0745819562

Daca placa turnata este prea subtire , dupa cum ai spus, este necesar turnarea unei noi placi peste cea veche armata cu plasa sudata cu dn minim 6 mm si care obligatoriu sa se sprijine pe centura de peste parter. Deasemeni cind vei turna noua placa sa montezi niste popi de sprijin la parter sub planseu care sa preia din greutatea betonului nou turnat pina la intarire si sa nu creeze o denivelare a tavanului pe care nu vei mai avea cum sa o rezolvi decit print-o tencuiala destul de groasa. Grosimea minima a noii placi nu poate fi mai mica de 6 cm ( armatura trebuie sa aiba min 2,5 cm acoperire cu beton).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *