Categorii
Intrebari de la cititori

Cum fac acest hol mai primitor si colorat?

Buna ziua. Rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi referitoare la holul casei mele. Vreau sa adaug 1 sau 2 covoare si ceva obiecte de decor. Insa nu stiu pe ce culoare sa merg, nu imi dau seama ce s-ar potrivi, mobila fiind alba, parchet stejar auriu iar usile sunt maro (brad baituit maro).


Peretii sa ramana pe alb sau pot adauga un tapet pe un perete? Vreau sa il fac mai primitor si mai colorat. Am atasat cateva poze cu acesta. Multumesc!

Intrebare de la Cristina, pe adresa redactiei: Cum fac acest hol mai primitor si colorat?

hol intrare cristina
hol cu calorifer si mobila pereti albi

4 răspunsuri la “Cum fac acest hol mai primitor si colorat?”

Buna, Cristina!

Eu nu as aplica tapet pe niciunul dintre peretii holului, ci i-as zugravi pe toti intr-o nuanta calda, pastrand tavanul alb. In functie de paleta cromatica din celelalte incaperi ale locuintei tale, poti opta pentru un galben bland, pentru crem sau unturiu sau, daca preferi un decor mai modern de inspiratie nordica, poti opta pentru o nuanta deschisa de gri.

Te rog, asadar, sa-mi spui pe ce stil de amenajare ai mers in restul incaperilor si ce culori ai utilizat deja pentru a vedea ce se poate face in continuare.

Buna, Victoria!
In dormitor am tavanul alb cu peretii intr-un crem foarte deschis, livingul este alb cu un perete maro, restul camerelor sunt zugravite in alb. Multumesc!

Iti multumesc pentru raspuns 🙂

Intrucat am inteles ca iti place tonurile de maro iti recomand sa alegi pentru hol o culoare sau culori de accent care sa rezoneze bine cu paleta cromatica din celelalte incaperi ale casei si pe care sa le poti folosi, la o adica, si pentru inviorarea altor spatii, trasand astfel un numitor comun in intreaga amenajare.

Asadar, pe hol poti zugravi peretii in crem, ca in dormitor, pentru scoate in evidenta mobila alba, dar fara sa intuneci mai mult incaperea; exista deja destul de mult maro inchis prin prisma usilor de interior.

Sincera sa fiu, nu-mi place nici felul in care au fost aliniate cele 3 corpuri de mobilier; as elimina comoda, avand in vedere ca nu pare sa incapa in alta zona a holului. Stiu ca este foarte utila, dar nu mi se pare ca arata binein apropierea dulapului.Sau, mai bine zis, dulapul flancat de cele doua piese scunde imi creeaza un disconfort vizual. O solutie poate fi si asezarea bancii in fata caloriferului si asezarea comodei in locul bancii. Eu zic ca merita sa incerci aceasta varianta pentru a vedea daca holul va deveni mai echilibrat.

Revenind insa la accesorizarea si inviorarea spatiului, poti incerca urmatoarele artificii:

– sa decorezi peretele de deasupra caloriferului cu o colectii de fotografii sau tablouri sau cu niste printuri cu citate motivationale potrivite familiei tale;
– Poti incropi o colectie foto sau de imagini (sau chiar si icoane, de ce nu) si pe peretele liber mai lat, cel aproximativ opus usii de intrare in casa.
– sa accesorizezi banca alba cu cateva pernute decorative colorate. In calitate de culori de accent recomand combinatii de bleu, vernil si eventual cateva picaturi de galben – combinatii care ar putea fi introduse si in celelalte doua camere despre care mi-ai vorbit in mesajul anterior;
– Sa eliberezi comoda de toate maruntisurile si sa o decorezi cu un ghiveci sau cu o vaza cu flori, cu o veioza cu un picior frumos si cu o cutie din lemn sau cu un bol de sticla ce va putea fi folosit in calitate de suport pentru chei sau maruntis.
– Se mai pot aduce in decor un ceas de perete si un suport pentru umbrele simpatic.

In ce priveste covoarele, aici depinde si ce alte covoare ai deja in casa. Eu as alege unele in galben si alb, pentru o pata de culoare, model similar celor din colectia stokholm din magazinele ikea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *