Categories
Intrebari de la cititori

Cum incep o consolidare de casa batraneasca si cat costa?

Doresc consolidare o casa batraneasca din paianta, o camera din boltari. As dori sa stiu cu ce sa incep si ce bani trebuie sa am?


Intrebare de la Ivan, pe adresa redactiei: Cum incep o consolidare de casa batraneasca si cat costa?

11 răspunsuri la “Cum incep o consolidare de casa batraneasca si cat costa?”

salut, in primul rand se face o subzidire daca e cazul. se da peretele jos sau pereti daca e cazul se zidesc la loc cu material nou. se poate suspenda acoperisul, tencuiala glet zugraveala pt interior. pt exterior tencuiala , placata cu polistiren etc. am spus doar asa pe nevazute dar trebuie vazut si dupa aceea se discuta pretul sa nu ne pacalim nicu 0730474389

Bună ziua,
Începeți prin a găsi un expert tehnic sau un inginer cu experiență… puteți să-l așteptați chiar cu cîteva sondaje făcute lîngă fundație (să se vadă cota de fundare și starea fundației)… și de aici pornesc soluțiile

multumesc, inseamna ca-mi trebuie si autorizatie ? daca incep cu fundatie casa este batrineasca si nu are fundatie atunci se faceau fara fundatie .As dori si o parere daca fac o consolidare ies mai ieftin sau este o cirpeala m-am gindit ca sar peste autorizatii si toate cele ca sunt foarte scumpe sa o iei de la capat.

Consolidarea începe cu expertiza, apoi in functie de situatie, structura de rezistență, începând cu fundația, stâlpii, etc. 0720424045

Buna
La o consolidare nu se poate face decat un deviz estimativ pe care il depasiti oricum.
Mai ieftin dati jos si faceti alta respectand dimensiunile pentru a nu avea pb
O zi bună

Cateva sfaturi au ajuns pentru aceasta intrebare si de la Petrica, pe email:

„- Începeți cu un proiect:
– Căutați un Proiectant BUN.
– Releveu casa.
– Certificat de urbanism
– Avize și acorduri
– Eventual Raport de expertiza ( ceea ce se cere în certificatul de urbanism)
– Proiectul tehnic
– Costurile se stabilesc în funcție de ceea ce doriți in final.”

Sunt constructor de profesie si in anul 2005 am costruit o casa din pamant – sistem paianta – in care locuiesc impreuna cu familia si suntem cu totii incantati si ne bucuram de toate plusurile acestei case.
In afara de experienta echipei cu care am lucrat, am beneficiat de toate informatiile cunostintele necesare pe care le-am gasit in cartile arhitectului austriac Gernot Minke (proiecteaza si construieste cladiri din pamant in toata lumea).

Astept telefonul dumneavoastra, daca doriti o opinie – gratis si din toata inima – 0722 265 668!

Bună. Unde este locatia? Poze cu imobilul daca poti, sau o invitatie la fata locului si va dau solutia cea mai putin costisitoare. Cu stimă Nelu 0752170901

Buna. Sunt doua lucruri diferite. Daca faceti aceasta reparatie in regie proprie si cu materialele utilizate la constructia ei, este ok, dar daca veti plati pentru asta, mai bine demolati fiecare perete in parte si inlocuitil ( dar si asta in urma unei analize , poate merge pastrata structura ). La casele din paianta , dar vorbesc de zona de munte , unde paianta reprezinta umplutura de lemn dintre stalpi si contravantuiri , fundatia fiind din piatra asezata una peste alta , este singurul lucru care a cedat in timp . Sunt cazuri in care merge ridicata structura casei si nivelata fundatia . Casele strabunicilor si bunicilor mei , sunt inca in picioare si au depasit 100 ani si sunt din paianta lipita cu pamant si una chiar tencuita .
Pentru mai multe detalii 0722235456
office@constructii-caselemn.ro

Buna ziua,
Observ ca unii din nepricepere , dau sfaturi in deradere, omul vrea sa stie daca poate consolida… da, se poate dar costurile sunt foarte mari si totul incepe cu o expertiza, in care se indica pasii care trebuie urmati.
Cu respect…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *