Categorii
Intrebari de la cititori

Cum incep o consolidare de casa batraneasca si cat costa?

Doresc consolidare o casa batraneasca din paianta, o camera din boltari. As dori sa stiu cu ce sa incep si ce bani trebuie sa am?


Intrebare de la Ivan, pe adresa redactiei: Cum incep o consolidare de casa batraneasca si cat costa?

14 răspunsuri la “Cum incep o consolidare de casa batraneasca si cat costa?”

salut, in primul rand se face o subzidire daca e cazul. se da peretele jos sau pereti daca e cazul se zidesc la loc cu material nou. se poate suspenda acoperisul, tencuiala glet zugraveala pt interior. pt exterior tencuiala , placata cu polistiren etc. am spus doar asa pe nevazute dar trebuie vazut si dupa aceea se discuta pretul sa nu ne pacalim nicu 0730474389

Bună ziua,
Începeți prin a găsi un expert tehnic sau un inginer cu experiență… puteți să-l așteptați chiar cu cîteva sondaje făcute lîngă fundație (să se vadă cota de fundare și starea fundației)… și de aici pornesc soluțiile

multumesc, inseamna ca-mi trebuie si autorizatie ? daca incep cu fundatie casa este batrineasca si nu are fundatie atunci se faceau fara fundatie .As dori si o parere daca fac o consolidare ies mai ieftin sau este o cirpeala m-am gindit ca sar peste autorizatii si toate cele ca sunt foarte scumpe sa o iei de la capat.

Consolidarea începe cu expertiza, apoi in functie de situatie, structura de rezistență, începând cu fundația, stâlpii, etc. 0720424045

Buna
La o consolidare nu se poate face decat un deviz estimativ pe care il depasiti oricum.
Mai ieftin dati jos si faceti alta respectand dimensiunile pentru a nu avea pb
O zi bună

Cateva sfaturi au ajuns pentru aceasta intrebare si de la Petrica, pe email:

„- Începeți cu un proiect:
– Căutați un Proiectant BUN.
– Releveu casa.
– Certificat de urbanism
– Avize și acorduri
– Eventual Raport de expertiza ( ceea ce se cere în certificatul de urbanism)
– Proiectul tehnic
– Costurile se stabilesc în funcție de ceea ce doriți in final.”

Sunt constructor de profesie si in anul 2005 am costruit o casa din pamant – sistem paianta – in care locuiesc impreuna cu familia si suntem cu totii incantati si ne bucuram de toate plusurile acestei case.
In afara de experienta echipei cu care am lucrat, am beneficiat de toate informatiile cunostintele necesare pe care le-am gasit in cartile arhitectului austriac Gernot Minke (proiecteaza si construieste cladiri din pamant in toata lumea).

Astept telefonul dumneavoastra, daca doriti o opinie – gratis si din toata inima – 0722 265 668!

Bună. Unde este locatia? Poze cu imobilul daca poti, sau o invitatie la fata locului si va dau solutia cea mai putin costisitoare. Cu stimă Nelu 0752170901

Buna. Sunt doua lucruri diferite. Daca faceti aceasta reparatie in regie proprie si cu materialele utilizate la constructia ei, este ok, dar daca veti plati pentru asta, mai bine demolati fiecare perete in parte si inlocuitil ( dar si asta in urma unei analize , poate merge pastrata structura ). La casele din paianta , dar vorbesc de zona de munte , unde paianta reprezinta umplutura de lemn dintre stalpi si contravantuiri , fundatia fiind din piatra asezata una peste alta , este singurul lucru care a cedat in timp . Sunt cazuri in care merge ridicata structura casei si nivelata fundatia . Casele strabunicilor si bunicilor mei , sunt inca in picioare si au depasit 100 ani si sunt din paianta lipita cu pamant si una chiar tencuita .
Pentru mai multe detalii 0722235456
office@constructii-caselemn.ro

Buna ziua,
Observ ca unii din nepricepere , dau sfaturi in deradere, omul vrea sa stie daca poate consolida… da, se poate dar costurile sunt foarte mari si totul incepe cu o expertiza, in care se indica pasii care trebuie urmati.
Cu respect…

Buna ziua. Pt consolidare aveti nevoie doar de un aviz de la primarie si in functie de zona ujnde locuiti un contract cu o firma de salubrizare care sa preia molozul din curte ( asa este in unele zone – se impune un contract cu o firma de salubrizare pt a indeparta molozul rezultat, nu peste tot ).
Consolidarea in sine nu este o problema dar modul cum se face ea este foarte important. Subscriu celor care au spus mai sus ca se face intai O INSPECTIE a casei ( zona de fundatie sau subzidire ) pentru a vedea care este stadiul acesteia si ce solutie se aplica in functie de ce este sub zidurile actualei case. De acolo se porneste proiectul si depinde foarte mult de ce doriti sa faceti si ce buget aveti disponibil. Cel mai corect este sa contactati un EXPERT/O FIRMA care sa va dea solutia potrivita pentru ce doriti dumneavoastra sa realizati.
Personal cred ca daca casa a rezistat 90-100 ani in varianta actuala puteti sa-i pastrati arhitectura si cel mult sa-i turnati pahare pt stalpi, stalpi de sustinere la colturi si grinzi orizonale de sustinere, restul putand sa ramana cum a fost si pana acum ( eventual in viitor o suprainaltare apt un alt nivel ). DAR ASTA E O PARERE PERSONALA., dumneavostra aplicati sau faceti ce doriti. Succes!

Salut! Sunt in renovare casa taraneasca cu peretii din paiata si furci din lemn >
Este necesar sa faci o analiza amanuntita privitor la starea constructiei!
1. acoperisul sa nu permita infiltratii de apa; -se elimina defectiunile ori se schimba, dupa caz;
2.capriorii, grinzile, inlocuite total sau partial; eu am inlocuit partial capriorii la sarpante si grinzile care au fost afectate le-am consolidat prin aplicare laterala ori superioare dupa caz strangadule cu sarma de constructii de 4 mm . Tigla am schimbat-o deoarece era prea scoapta cu tigla din tabla . Dupa terminarea acoperisului am consolidat peretii cu spuma > Am practicat gauri de 10 mm cu 5 cm mai scurte decat grosimea peretelui, pe toate crapaturile din colturile camerelor si ori unde erau acestea , am introdus spuma pana ce iesea spuma pe gaurile vecine . La o saptamana am curatat spuma refulata in exterior si am practicat un sant sub forma de V pe toata lungimea fisurilor. Am chituit totul cu un adeziv flexibil cu aderenta buna pe lut > Dupa 2 ani nu sunt modificari ale constructiei urmand sa execut lucrarile de finisare; gletuire si zugravi cu produse din comert!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *