Categorii
Intrebari de la cititori

Cum trebuie inchis acest spatiu? Cu termopan sau zidarie?

Cum imi recomandati sa inchid partea centrala a surii, acolo unde acum este poarta mare? Doresc sa amenajez in acea zona un spatiu inchis (ca o garsoniera), insa ma intereseaza sa nu stric aspectul general, autentic al constructiei.


Evident ca voi avea nevoie de geamuri si usi pentru lumina, dar nu-mi dau seama cum va arata termopanul pe fundalul fatadei. Sa si zidesc? Ce stiu sigur este ca imi doresc sa pastrez partea de sus, cea cu stinghii verticale.

Intrebare de la @andrei, pe adresa redactiei: Cum trebuie inchis acest spatiu? Cu termopan sau zidarie?

sura cu 3 intrari

4 răspunsuri la “Cum trebuie inchis acest spatiu? Cu termopan sau zidarie?”

Buna.
Eu nu as folosi deloc tamplarie de PVC/aluminiu. Pentru inchidere vad doua variante:
1. As inchide cu panouri tip SIP si tamplarie de lemn stratificat cu geam termopan, pastrand si lemnul actual, reconditionat, ca finisaj exterior. Partea din dreapta-jos integral panou SIP pe care sa fixez lemnul actual ca finisaj exterior. Usa din stanga tamplarie de lemn stratificat la culoarea de acum, cu geam termopan. In spatele zabrelelor de sus un geam termopan orizontal cu tamplarie de lemn in aceeasi culoare si lemnul actual pastrat pe post de oblon, cu deschidere de jos in sus.
2. Ridicarea unui zid de BCA (sau caramida) in spatele lemnului actual, paralel cu acesta, aproape dar fara legatura fizica. Usa o puteti pune din orice material in acel zid, si usa de acum o va dubla. Usa actuala va fi ca un oblon. Se va deschide in afara, iar usa noua inauntru. Zabrelele de sus vor ramane fixe, veti putea deschide doar geamul.
Va doresc mult succes si va felicit pentru hotararea de a pastra aspectul traditional al cladirii! 🙂

Daca aveti nevoie de usa in locul celei mari, nu are rost sa ziditi, intra prea putina zidarie pe langa usa, asa ca mai bine puneti usa cu geam si aveti si lumina. Cu zidaria ar izola mai bine insa pentru doua randuri de zidarie nu merita. Eu as pune usa de termopan culoarea lemnului, prevazuta cu geam tripan. QFORT este ok, poate mai exista si altii.

Va multumim pentru raspunsuri si sfaturi!

Aud pentru prima data despre panourile SIP. Insa am citit acum despre ele si ni se par o solutie interesanta, de luat in calcul. Personal, ma intreb cum ar trebui procedat la legatura cu pardoseala – ar trebui turnata o mini fundatie oare?

Imi place si ideea de a transforma stinghiile verticale despre care vorbea Andrei in intrebare intr-un oblon.

Intrucat adancimea spatiului interior este de aproape 6 metri sunt de parere ca vom avea nevoie de mai mult decat o singura usa din sticla pe acel perete. Eu ma gandeam sa luam in considerare o usa (dubla, eventual) flancata de ferestre pe ambele laturi si, in acest caz, nu stiu cum ar trebui sa procedam cu poarta si ce tip de inchidere a peretelui respectiv sa alegem.

Buna Ziua!

Minifundatie, usa echipata cu panel + geam in centru, geam in partea stanga a usii, geam in partea dreapta a usei. Geamurile sa fie la acelasi nivel cu geamul usei. Completat cu zidarie, tencuit, izolat si vopsit. Eu as tine cont si de cealalta usa care la fel trebuie schimbata cu aceiasi tamplarie. Tamplarie de culoare maro din lemn stratificat cu geam tripan. Sanatate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *