Categorii
Intrebari de la cititori

Dispunere mobilier dormitor matrimonial, delimitare zona dormit

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu dispunerea mobilierului in dormitorul matrimonial. In principal ma intereseaza dispunerea dulapurilor tip dressing astfel incat sa folosesc cat mai bine spatiul. Mi-as dori, pe cat posibil, chiar o delimitare a zonei de dressing fata de zona de dormit.


Precizez ca patul il am si are dimensiunile de 1.80 x 2.00 m, iar spatarul patului are latimea de 2.00 m cu adancimea de 10 cm. Atasez si o poza a camerei, cu precizarile ca apartamentul este in executie, deci dimensiunile nu sunt cele finale, ferestrele pornesc de la pardoseala si camera din stanga reprezinta baia cu acces din dormitor. Va multumesc!

Intrebare de la Traian, pe adresa redactiei: Dispunere mobilier dormitor matrimonial, delimitare zona dormit.

3 răspunsuri la “Dispunere mobilier dormitor matrimonial, delimitare zona dormit”

Buna, Traian!

Avand in vedere ca ai comandat deja un pat mult prea mare, configurarea dormitorului se poate dovedi o adevarata provocare. Nici pozitia ferestrei nu este cea mai „fericita” varianta. Daca aceasta s-ar fi situat pe peretele opus usii, pe latura lunga a incaperii, ti-as fi recomandat implementarea ideii despre care am scris aici:

https://www.casadex.ro/2016/07/dormitoare-lungi-si-inguste-dressingul-din-spatele-peretelui-de-la-capul-patului/

Altfel, cred ca ar trebui sa iei in considerare proiectarea unui ansamblu de dulapuri pe colt, pe peretele opus ferestrei si pe cel opus usii si sa asezi patul langa fereastra, cu tablia lipita de latura lunga a dormitorului.

Multumesc pentru raspunsul rapid.
Am incercat cateva configurari ale camerei cu dressing-uri de colt pe care le-am vazut la ikea si eventual constructia unui perete din gips-carton.
Care din cele 3 solutii credeti ca ar avantaja camera.

imageupload. net/image/1.CeU3t

imageupload. net/image/2.Cx2q5

imageupload. net/image/3.CxM6g

Multumesc!

Pentru ca, din cate vad, tii neaparat sa separi vizual si chiar fizic zona de dormit de cea de dressing, cred ca cea de-a doua varianta de configurare este cea mai buna optiune.

Tin sa subliniez insa ca ar trebui sa ai in vedere inca de acum, din stadiul de constructie al locuintei, faptul ca zona de dressing nu va avea deloc lumina naturala si, prin urmare, ar trebui prevazuta cu surse de iluminat proprii.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *