Categorii
Intrebari de la cititori

E necesara autorizatie / aprobare pentru nivelare teren?

Buna ziua. Am un teren pe care deocamdata doresc doar sa-l nivelez. Am nevoie de autorizatii sau vreo aprobare de undeva pentru acest lucru? Multumesc anticipat.


Intrebare de la Neli, pe adresa redactiei: E necesara autorizatie / aprobare pentru nivelare teren?

2 răspunsuri la “E necesara autorizatie / aprobare pentru nivelare teren?”

Daca terenul e un munte… probabil ca da. Cu toate ca si mie imi vine uneori sa mut muntii si… imi dau seama repede ca nu ma deranjeaza si mai bine ii ocolesc. Dar daca nu e munte sau un deal protejat… Autorizatiile se iau doar pentru constructii nu si pentru tereasamente.

Teoretic este necesară autorizație

Art 3 Autorizarea executării lucrărilor de construcții | Lege 50/1991
c) lucrări de construire, reconstruire, modificare, extindere, reparare, modernizare și reabilitare privind căi de comunicație, inclusiv lucrări de artă, rețele și dotări tehnico-edilitare, lucrări hidrotehnice, amenajări de albii, lucrări de îmbunătățiri funciare, lucrări de instalații de infrastructură, noi capacități de producere, transport, distribuție a energiei electrice și/sau termice, precum și de reabilitare și retehnologizare a celor existente;

Prin lucrări de îmbunătățiri funciare se înțeleg inclusiv lucrări de ”nivelare și modelare a terenurilor agricole”

LEGE nr. 7 din 29 martie 1974 (*republicata*) cu privire la realizarea, exploatarea, intretinerea si finantarea amenajarilor de irigatii si a celorlalte lucrari de imbunatatiri funciare
ART. 1
Lucrãrile de îmbunãtãţiri funciare au drept scop punerea cat mai deplina în valoare a capacitãţii de producţie a terenurilor agricole, ridicarea fertilitatii pãmânturilor slab productive, darea în producţia agricolã a unor suprafeţe cat mai mari de terenuri neproductive, prevenirea şi combaterea unor fenomene naturale care influenţeazã negativ productivitatea terenurilor agricole.
Prin lucrãri de îmbunãtãţiri funciare se înţeleg:
– amenajãrile de irigaţii;
– amenajarea terenurilor agricole în panta;
– indiguirea şi regularizarea cursurilor de apa;
– desecare şi drenaj;
– ameliorarea terenurilor saraturate şi amendarea solurilor acide;
– nivelarea şi modelarea terenurilor agricole;
– defrişarea şi curãţirea terenurilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *