Categorii
Intrebari de la cititori

E necesara autorizatie pentru mutare bucatarie in living apartament?

Buna ziua, stau intr-un apartament cu doua camere și doresc mutarea bucatariei in sufragerie si transformarea bucatariei vechi in dormitor. Am nevoie de autorizatii? Mentionez ca apartamentul este luat cu credit ipotecar. Multumesc!


Intrebare de la Mariana, pe adresa redactiei: E necesara autorizatie pentru mutare bucatarie in living apartament?

9 răspunsuri la “E necesara autorizatie pentru mutare bucatarie in living apartament?”

Bună Mariana,
Din punct de vedere al Autorizației de Construire, nu este necesară dacă nu se fac spargeri de pereți structurali și dacă mai adaugi alți pereți, să fie din gips carton ideal, pentru că sunt ușori.
Din punct de vedere al ipotecii, nu cred că trebuie să anunți banca. Teoretic, este casa ta atâta timp cât plătiți ratele, apoi, nu mai contează…
Pentru mai multe detalii:
jon-architects.com

Dacă nu aduci modificări și nu umbli la structura de rezistență, dar ai de „tras”… tevi de apă și evacuare. bine ar fi sa. fie sufrageria dispusă pe acelasi perete cu lagărul din bucătărie, atunci misiunea ta ar fi extrem de simplă. un hop ar fi gaura de 100 pt hora, iar daca ai centrală proprie lucrurile se complică…

Doar daca spargeti peretii este nevoie de avizare si nu puteti distruge pereti de sustinere, grinzi, stalpi, cu toate ca destui au facut aceste lucruri. Ca sa puuneti un aragaz, frigider si chiuveta in living, nu va impiedica nimeni, va mutati cum vreti mobila si mancati unde vreti (inclusiv in pat!) Va inteleg pentru ca de cele mai multe ori sufrageria nu este folosita aproape deloc., desi denumirea ei este camera de zi, adica locul unde se petrece cea mai mare parte din timp. Multi oameni care lucreaza nu au timp practic decat sa manance pe fuga ceva in bucatarie si astfel aceasta devine locul unde se intalneste familia. Daca gatiti mult, trebuie sa aveti invedere sa existe ventilatie corespunzatoare la aragaz, preferabil sa fie amplasat sub geam.

Va mulțumesc tuturor pentru răspunsuri!
Doar apa și canalizarea ar trebui mutate deoarece plita si cuptorul sunt electrice. Dar pot lăsa centrala în bucătăria veche care devine dormitor? Ar trebui totuși să fac ceva demersuri Pt actele apartamentului sa apară aceste modificări undeva?

…inteleg un AC, dar nu centrala pe gaz in camera in care se doarme… intentionati sa mutati bucataria, mutati tot, va asumati acest lucru… si pentru acest aspect este necesar un sfat avizat, profesionist, competent, parerea mea… daca nu este posibil, asta e… Succes!

Bună. David ma numesc, PFA CONSTRUCȚII CONSTANȚA 0764807528, da se poate muta bucătăria, am avut lucrări de genul ăsta. Ps. Centrala termica nu trebuie să rămână în fosta bucătărie, dacă se transforma în dormitor.

Buna seara, am mutat bucataria in balcon unde am si centrala termica. Am facut proiect de gaz datorita faptului ca distanta era undeva la 4 m de centrala termica. Am zis sa fiu in legalitate. In urma reclamatiei vecinilor am primit control. Acum am primit amenda 1000 lei, plus termen de 6 luni de zile sa desfiintez bucataria datorita faptului ca nu am autorizatie in constructie. Mentionez ca nu am spart nimic doar am mutat.

Buna seara,
Si noi ne gandim sa mutam bucataria in sufragerie pe acelasi perete cu bucataria. Singura problema ar fi gaurirea peretelui cu o gaura de 5 cm diametru pentru a trece scurgerea. Vrem sa stim daca ne trebuie autorizatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *