Categorii
Intrebari de la cititori

Oferte realizare fundatie casa parter 12.55 x 10.3 mp

Solicit o oferta pentru realizarea unei fundatii casa doar parter cu urmatoarele caracteristici: 12.55 x 10.3 mp, aproximativ 70 mc beton, aproximaitv 4 tone fier, in pamant 1.1 m elevatia 0.95 m, operatiuni:


Nivelat, trasat, sapat, cofrat, fasonat fier, beton turnat cu cifa, umplutura pamant, trasare, strat pietris, polistiren extrudat de 5, folie cu crampoane, turnat placa la cota zero, si bineinteles trase tevile pentru canalizare, scurgeri, apa prin fundatie.

Intrebare de la Ionut, pe adresa redactiei: Oferte realizare fundatie casa parter 12.55 x 10.3 mp. (nota redactiei: citeste si comentariile de la articolul Costul fundatiei si detaliile de aici: fundatia casei, pas cu pas)

25 de răspunsuri la “Oferte realizare fundatie casa parter 12.55 x 10.3 mp”

Manopera directa (fara taxe), aproximativ 7.600 Eur. Devizul exact numai dupa analiza proiectului, a amplasamentului, existenta utilitatilor.

inginer constructor autorizat Diriginte de santier/RTE
sorin30041960@yahoo.com

Locația e în jud. Vaslui. Vorbiți serios cu manopera 7600 euro fără taxe doar pt o fundație? La prețul asta depășește manopera costul materialelor.

Ionuț, mp la o fundație este undeva la 100 de euro , materiale + manoperă. Pentru ca tot ai cantitățile calculează .

George eu nu vroiam sa fac o înmulțire de clasa a doua pur și simplu caut o echipa sa dacă fundația scrisa mai sus și aștept oferte nu răspunsuri gen calculează.

Ionut, 70 mc. de beton costa minimum 4200 Eur fara manopera de turnare si pompa de beton iar 4 to. de armaturi minim 2.800 Euro. Oriunde in tara asta. Nu mai vorbim despre costurile pentru cofraje, balast, hidroizolatie, tevi PVC pentru apa si canalizare, sapatura mecanizata si manuala, decopertarea stratului vegetal, etc, etc.

ing. constructor autorizat Diriginte santier/RTE

Sorin cred ca nu m-am exprimat eu corect. Doresc oferta doar pt manopera fundatie. De aici și uimirea mea

Suprafata (amprenta) casei este de 12,55 x 10,30 = 129,26 mp. In Bucuresti manopera directa (fara taxe) la care se poate executa fundatia si placa de cota 0,00 este cuprinsa intre 60 si 80 Eur/mp. Deci Manopera ar fi intre 7755 Eur si 10340 Eur. In costuri sunt incluse si utilajul pentru sapatura mecanizata si nivelarea terenului, cilindrul compactor, montarea tevilor de apa si canal si asistenta topografica necesara. In Vaslui nu stiu ce preturi se practica la manopera, probabil mai mici decat in Bucuresti. La materiale insa cred ca sunt aceleasi preturi, daca nu cumva mai mari…

ing.constructor autorizat Diriginte Samtier si RTE
sorin30041960@yahoo.com

Sorin am doua oferte una de 2000 euro și una de 10000 RON. Diferența pana la 7700 euro doar pt ca e București mi se pare exagerata. Dar dacă tu spui ca astea sunt preturile la capitala nu te contrazic.

După ce îmi fac lucrarea mea îți dau puncte de contact ca nu vreau sa rămân fără echipa :)). Pana una alta vezi ca e mai sus Romeo cu 2000 euro.

Ionut, am vorbit cu Romeo. 2000 Eur inseamna doar montarea si legarea armaturii, cofrarea si turnarea cu pompa a betonului. Deci ai de platit in plus, sapatura mecanizata, achizitia tuturor materialelor pentru cofraje, umplutura mecanizata si cilindrul compactor (sau talpa compactoare), topometrul, pompa de beton… Succes!

Sorin hai ca vad ca tot insisti in incercarea de a justifica preturile de bucuresti. daca esti in stare fa un deviz ca la carte sa vedem ce iese. uite eu o sa fac un deviz de neprofesionist cu preturi practicate de firme si o sa iti arat ca ies sub pretul vehiculat de tine. te rog sa ma corectezi daca gresesc.

Incepem cu inceputul: decopertare strat vegetal 20 cm x 153 mp = 30,6 mc x 25 ron/mp = 765 ron; trasare axe 100 ron/axă x 8 axe = 800 ron; sapatura fundatie utilaj 8 ore x 250 ron/h = 2000 ron; fasonat + montat armatura 4 ron/kg x 4000kg = 16000 ron; cofrat/decofrat 28 ron/mp x 112 mp = 3150 ron; turnat beton cu pompa 70 mc x 30 ron = 2100 ron; montat folie 130 mp x 2,5 ron/mp = 325 ron; montat plasa sudata 130 mp x 8 ron/mp= 1040 ron; montat polistirien 130 mp x 2 ron mp = 260 ron; umplutura pamant compactat 50 mc x 75 ron/mc = 3750; asternere strat pietris = 750 ron. TOTAL = 30940 RON APROXIMATIV 6500 euro. Si asta in conditiile in care am mers la maxim la toate lucrarile si tot nu ajung la minimul tau de 7700 euro. Inca odata te rog sa ma corectezi unde gresesc.

Sorin si calculul de mai sus e facut cu preturile practicate de firme cu acte in regula facturi garantii si tot ce vrei. Tu ce oferi in plus pentru banii pe care ii ceri? Iti garantez ca mai mult de 11000 ron nu o sa dau pentru manopera fundatie si o sa iasa o lucrare de nota zece si toata lumea o sa fie fericita. Firmele cu preturi ca ale tale nu cauta sa agate fraieri pe net pur si simplu asteapta oamenii cu bani sa ajunga la ei. Aici pur si simplu noi astia mai amarati asteptam sa gasim niste preturi corecte astfel incat sa fie multumiti si constructorii si beneficiarii ca de tepari suntem satuli.

PS: La un simplu calcul pentru fundatia care doresc sa o fac materialele ar fi urmatoarele: 70 mc beton x 250 ron/mc = 17500 ron; 4000 kg fier x 3,3 ron/kg = 13200 ron; 5 mc scandura cofraje x 800 ron mc = 4000 ron; pietris 2000 ron; polistirien 3000 ron; plasa sudata 1500 ron; folie 1000 ron. TOTAL = 42200 RON APROXIMATIV 8700 EURO.
Nu cred ca are cum pretul manoperei sa fie acelasi cu al materialelor. Astept argumente

Buna ziua Ionut. Preturile MANOPEREI pe care le afisezi tu sunt tarife minime ce se practica in Bucuresti dar la ele se adauga TVA-ul de 19%. Adica ajungem la 6500 Eur x 1,19 = 7.735,00 Euro. De asemenea vad ca ai uitat costul pompei pentru beton, adica in medie 450 – 500 lei/ora cu TVA.
Ca sa-ti raspund la ce ofer eu in plus:
1. Intocmirea tuturor documentelor prevazute de Legea 10/1995 pentru CARTEA CONSTRUCTIEI.
2. Asigurarea inginerului RTE (Responsabil Tehnic Executie) pe toata durata executiei lucrarilor.
3. Asigurarea Dirigintelui de Santier.
4. Prelevarea si incercarea probelor standard de beton turnat pe santier (cate 3 cuburi standardizate la fiecare turnare) la un Laborator Autorizat de ISC – Bucuresti si emiterea Buletinelor de Incercari care fac parte din documentele CARTII CONSTRUCTIEI.
5. Intocmirea, semnarea si asumarea de catre Dirigintele de Santier si a RTE a documentelor privind RECEPTIA la TERMINAREA LUCRARILOR in conformitate cu prevederile HG 343/2017.
SUCCES.

Din minimele mele cunostinte dirigintele de șantier nu ar trebui sa aibă nici o legătură cu constructorul pt a îmi putea reprezenta interesele obiectiv. Faptul ca asigurați și dirigintele de șantier nu mi se pare un avantaj pentru mine ca și beneficiar ci din contra. Și crede-mă preturile de mai sus sunt preturi luate de la firme din București și au și tva inclus. Mulțumesc pt urări și succes și ție în găsirea de clienți mai puțin documentați și cu bani care sa accepte condițiile enunțate de tine în mesajele de mai sus.

Referitor la costul pompei pt beton nu l-am inclus deoarece aici în zona dacă ai mai mult de 5 mc beton pompa nu se taxează. Avantaj provincia

N-ai inteles. Eu in pretul ofertei asigur plata Dirigintelui si a RTE-ului care bineinteles ca nu sunt una si aceeasi persoana. Sa-mi comunici si mie, daca vei binevoi, dupa ce termini fundatia cu placa la cota 0,00 cat te-a costat in mod real (cinstit) si daca ai facut receptia cat te-a costat Dirigintele si RTE-ul. Sau la Vaslui nu se pune la fel ca si pompa de beton…
Si sa mai stii ceva, stimate domn:
extrem de multe asa-zise firme iti pot face, extrem de usor, pe hartie, oferte care mai de care mai avantajoase si mai ieftine, mai ales dintre „smecherii” de la Bucuresti. Mult, mult mai greu insa este sa si termine lucrarea in cadrul preturilor din oferta propusa si la calitatea ceruta de lege…

Pt. Dl. Ionut.
Fundatiile si placa parter se pot executa in medie in 30 de zile lucratoare cu 5 oameni. Daca scadem din suma calculata de Dvs. initial de 30940 lei utilajul de sapat, compactat si topometrul rezulta ca raman 23.625 lei. Revin deci fiecarui om din cei 5 pe zi exact 157,50 lei. Din care, conform legii fiscale trebuie sa platiti 70,875 lei/zi impozit. Rezulta ca muncitorii vor lucra cu exact 86,625 lei/zi. Daca mai adaugam si TVA-ul de 19%, adica 29,925 lei muncitorii vor fi platiti pentru lucrarea Dvs. cu 56,70 lei/zi…
Nu cred ca veti gasi pe cineva dornic sa lucreze pe banii acestia. Deci ceea ce sustineti Dvs. prin ofertele primite arata (dovedesc) in mod clar, lucrul la negru fara plata taxelor legale!!!

Sorin am înțeles exact ce ai spus citez: „3. Asigurarea Dirigintelui de Șantier” nu asigurarea plății acestuia cum încerci sa o dregi după când vezi ca mai sunt și oameni care se documentează și știu ce presupune activitatea unui diriginte de șantier. Cat privește ofertele smecherilor de București care nu vor putea fi respectate cu ce sunt diferite de a ta? Doar diferența mare dintre ele zic eu.

Doamna Rodica ori nu sunteți în domeniu și va dați cu părerea ca să fie, ori credeți ca eu construiesc un bloc cu 10 etaje și nu o simpla casa Parter, ori sunteți rău intenționată și doriți sa induceți lumea în eroare cu preturi astronomice la manopera (niciodată manopera nu o sa coste cât materialele orice ați susține). De unde 30 zile 5 oameni o fundație de 130 mp unde se sapa cu buldo, se trasează cu topometrist, se toarnă cu pompa???? Trasare, sapat ura mecanizata 1 zi în care cei 5 oameni nu sunt implicați, cofrare 5 oameni 1 zi lejer, legat fier pus pe poziții 2 zile asa ca să fie, turnat beton 1 zi, umplutura compactat 1 zi, polistiren, folie, plasa buzau 1 zi lejer. Total 6 zile. În restul de 24 de zile ce fac cei 5 oameni. Fac vânt la beton sa se usuce? Refaceți calculele și o sa vedeți ca o sa iasă undeva la 250 RON pe zi pe net. Despre ce vorbim. Oare toți suntem prosti?

Eu pot sa pariez ca habar n-ai ce presupune activitatea unui Diriginte de Santier si cu atat mai putin a unui RTE. Cu siguranta apartii acelei categorii de tineri, de foarte larga majoritate, care sunt convinsi de „adevarul” informatiilor accesate de pe internet, internet care este plin pana la refuz de falsuri, minciuni, baliverne si manipulari execrabile!!!
Din punctul meu de vedere nu ma intereseaza deloc cu cine, la ce costuri si in ce conditii de calitate iti vei ridica fundatia casei! Am vrut sa-ti arat cam care ar fi costurile daca as lucra eu cu oamenii mei si firma mea, dar nu in jud. Vaslui.
Sa fii sanatos si sa gasesti prostii care-ti vor face lucrarea cu 50 Eur/mp cu toate taxele incluse, cu facturi fiscale, cu CARTEA CONSTRUCTIEI intocmita, cu Diriginte si RTE, Documentatia privind RECEPTIA LUCRARILOR, s.a.m.d….
Aici ma opresc si pun punct „conversatiei” noastre, inutila de altfel!

Eu tot ce am spus am argumentat cu cifre pe când tu doar ai aruncat o suma pe care noi ar trebui sa o luam de buna ca vine de la tine. Sa înțeleg ca e un lucru rău că ne documentam și incercam sa nu ne lăsăm păcăliți? Ar trebui sa luam lumina de la tine ca spui tu? Pe baza a ce? Ai argumentat ceva din ce ai spus? Arunci o suma și aștepți sa îți mulțumim ca ne iei doar atât? Spune tot ce implica acea suma, cum ai ajuns la ea, fa un deviz pe etape de lucru sau cum știi tu, ca altfel o sa o credem pe doamna Rodica ca o fundație se face în 30 zile. Succes Sorin ca doar prosti se găsesc pe toate drumurile!

Salutare, am construit foarte multe case în bucurești, mi se pare foarte puțin 2000 euro pentru 130 mp =15,38 euro mp… deci oamenii aceia nu au construit case, să știe prețuri, o să vă treziți, ca dă peste ochi, să termine m-ai repede, pentru că nu le ajung bani. cel mai ieftin ,130 mp x 25 euro = 3250 doar manoperă…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *