Categorii
Intrebari de la cititori

Scade presiunea sub 0.6 bari, centrala Ariston. Ce s-a stricat?

Buna seara, am o centrala termica Ariston Genus Evo 24 kw, pentru a incalzi 100 mp locuinta si in ultimul timp crestea presiunea peste 3 bari. Se deschidea o supapa si curgea apa apoi centrala se punea pe avarii pentru umplere instalatie.


A venit un instalator a golit apa din centrala si a pompat presiune de 2,5 bari in vasul de expansiune. Toate bune, acum nu mai creste presiunea decat pana la 2,8 bari, nu mai curge apa din centrala, dar acum dupa ce incalzeste locuinta scade presiunea intr-o zi sub 0,6 bari si se pune din nou pe avarii. Am facut o verificare de 6 ore si am inchis robinetii de tur si retur si presiunea din centrala tot a scazut la 0,8 bar. Rugamintea mea este: ma poate ajuta cineva cu vreo idee ce ar putea fi stricat? Vasul de expansiune? Dar nu mai era scurgere de apa; sau ar fi posibil schimbator de caldura? Multumesc.

Intrebare de la Isabella, pe adresa redactiei: Scade presiunea sub 0.6 bari, centrala Ariston. Ce s-a stricat?

3 răspunsuri la “Scade presiunea sub 0.6 bari, centrala Ariston. Ce s-a stricat?”

Cand se raceste apa se raceste si aerul din vasul de expansiune si atunci scade presiunea, parerea mea este ca aveti prea mult aer in vasul de expansiune, in situatia in care aveti 0.6 nu mai alimetati cu apa ci dati drumul la ventilul din vasul de expansiune pana se face 1.5 si nu veti mai avea probleme

S-a redus presiunea din vasul de expansiune prin ventil la 1,5 bari si are acceasi problema , scade presiunea din centrala tot asa pana se pune pe avarii.

aceiași problemă o intampin si eu la o centrală Alteas one dar am pus problema pe seama neschimbarii filtrelor, după ce le schimb si problema persistă o sa ii chem pe cei care se ocupă de garanție si o sa postez rezultatul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *