Categorii
Intrebari de la cititori

Se strica lada frigorifica la temperaturi sub zero grade?

Buna ziua tuturor. Vreau sa cumpar o lada frigorifica si sa o pun in beci (o camera care este jumate in pamant), unde din cate am observat pana acum, cand au fost nopti de minus 18 grade afara, in acea camera ajungeau temperaturile la -2 sau chiar -3 grade, deci sub zero grade. Risc sa se strice lada? In casa nu prea am spatiu pentru ea.


Intrebare de la @andrei, pe adresa redactiei: Se strica lada frigorifica la temperaturi sub zero grade?

13 răspunsuri la “Se strica lada frigorifica la temperaturi sub zero grade?”

nu se strica, eu o tin intr-o cabanuta de lemn si iarna ajunge sa fie si -12 grade iar lada functioneaza perfect o am de 8 ani folosita nonstop

Buna ziua
1. Nu este recomandat sa fie montata într-un mediu cu umezeala ridicata – deteriorare accentuată ( oxidare )
2. La temperaturi negative nu cred că va mai funcționa deoarece agentul termic ( freonul ) nu va funcționa în parametrii normali. Sunt și echipamente frigorifice care lucrează la temperaturi negative ! Pt a fi sigura trebuie sa verificați in specificațiile tehnice ale produsului

Si eu am pus lada frigorifica in beci, dar la prima coborire, cum ii spun eu. Jos in beci nu au fost mai putin de 6 grade. Deci, acolo unde este acum sunt in jur de 10 grade. In instructiunile de folosire a lazii scrie ca trebuie sa functioneze la minim 5 grade.

Din cate inteleg, trebuie cautata o lada frigorifica in specificatiile careia sa scrie ca rezista la temperaturi sub zero grade?

Buna ziua,
Da, cred ca da. Trebuie sa verificati specificatiile lazii frigorifice. De exemplu frigiderul tatalui meu de la tara, Whirpool achizitionat acum cativa ani, deci ultimele generatii, nu functioneaza la temperaturi de sub +6 grade Celsius. Nu avem loc in camera unde se face foc iarna si in aceste conditii folosim un alt frigider din cele vechi de pe timpuri, pe care il tinem intr-o camara unde nu se face foc. Acesta vechi functioneaza foarte bine la temperaturi foarte scazute.

Multumesc. Ma gandeam ca frigiderele sunt mai sensibile decat lazile frigorifice

Cred ca nu este bine sa instalezi lada sau frigiderul in incaperi unde temperatura scade sub 0 grade. Cand ne-am mutat am instalat frigiderul si lada frigorifica intr-o bucatarie neincalzita si acestea s-au oprit din functionare pentru ca au un sistem de siguranta care le decupleaza pentru ca la temperaturi scazute uleiul din motor devine vascos si blocheaza motorul. Ma intreb totusi de ce scade atat de mult temperatura in beci si daca instalatia de apa trece prin beci ar ingheta si apa. Eu inchid geamurile iarna, temperatura nu scade sub 14 – 16 grade . Este adevarat ca deasupra beciului este construita casa si cred ca beciul despre care vorbesti are o constructie deasupra.

@Cornelia, de acord cu tine, insa petrache marian spune mai sus ca lada lui functioneaza de 8 ani de zile chiar si la minus 12 grade

A lui Petrache probabil asa e facuta , asa e freonul din ea. Eu stiu ca sunt cel putin doua tipuri de freon: unul care functioneaza si la temperaturi negative si unul care nu functioneaza la temp negative. Al doilea e mult mai ieftin si de aceea il folosesc cei care fac frigidere.

Eu am o lada frigorifica A….c pe care am instalat-o pe terasa neanchisa. Sta acolo de 4 ani si nu am avut probleme cu ea. Nu am tinut cont de specificatii tehnice deoarece aveam mare nevoie de aceasta lada si alt spatiu pentru a o acomoda nu aveam la dispozitie.

Imi e din ce in ce mai clar ca lazile frigorifice rezista la temperaturi negative (in schimb, frigiderele nu rezista).
Am cautat ieri specificatii la niste lazi beko si unele arctic. Scrie clar ca functioneaza fara probleme pana la minus 15 grade. Si sunt convins ca si alte marci functioneaza la fel de bine.
Am decis: voi cumpara o lada si o voi pune in beci :).
Va tin la curent

Asa cum am mai spus, lada mea Arctic (Beko ete in mare parte acelasi lucru) sta de 4 ani afara pe terasa si nu a patit nimic si sigur a trecut si prin nopti mult mai geroase de -15 grade. S-a patat putin carcasa pentru ca nu m-am invrednicit cu intretinerea, in rest este ok.

Lada functioneaza la temperaturi negative. Aceasta problema de functionare are legatura doar cu sistemul de dezghetare automata, care se intalneste la frigidere si nu la lazi frigorifice (congelatoare). La sistemul de dezhetare automata, sub 5 grade intra in asa numitul „defrost” adica incearca sa dezghete cu disperare aerul din jur si incalzeste panoul posterior. In acest fel deseori daca in incapere este -5 grade sa zicem poti gasi in frigider vreo 10 si totul stricat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *