Categorii
Intrebari de la cititori

Ajung 12000 euro pentru o casa 2 camere BCA, Giurgiu?

Buna ziua. Vreau sa construiesc langa Calugareni, Giurgiu, 2 camere din BCA, cu bucatarie si baie, ceva in jur de 45 mp. Am doar curent tras pe teren. Nu fac fosa septica deoarece cred ca depasesc bugetul. Care e in jur de 12000 E. Credeti ca e de ajuns aceasta suma? Astept pareri pro si contra, bineinteles si alte idei, poate 1 camera jos si 1 camera sus, adica mansardabil. Multumesc anticipat.


Intrebare de la Petre, pe adresa redactiei: Ajung 12000 euro pentru o casa 2 camere BCA, Giurgiu?

6 răspunsuri la “Ajung 12000 euro pentru o casa 2 camere BCA, Giurgiu?”

pentru constructia la rosu, P+M 45 mp la limita ajung. A mea am facut-o acum 3 ani cu 21000 Euro, 80 mp, P+M.

Daca lucrati 100% „la negru”, fara nici-un fel de proiect, fara autorizatie de constructie, avize, taxe, impozite, etc. si va mai si „descurcati” cu ceva materiale s-ar putea s-o faceti…

De un proiect aveti nevoie, avize, taxe ISC, autorizatie. astea toate cam 1000 E.
In 40 mp poti face 2 dormitoare 10 mp , 12 mp, baie 4 mp, bucatarie 9 mp, hol 5 mp. Esti cam la limita ca mai ai nevoie de o camera tehnica 3 mp ceva unde sa pui centrala, scule, cutii. Asta fara living care poate papa si el minim 20 mp.
Gandeste asa: peste 1 an vei avea bani sa o mansardezi? daca da atunci va trebui sa faci o fundatie care sa reziste mansardarii.
Daca pui acoperisul inainte sa faci mansarda va trebui sa il strici si sa faci altul.

De asemenea tine cont ca la mansardare vei avea nevoie de casa scarii: un spatiu pe care nu stiu de unde il poti scoate. Va trebui sa tii cont de el sau macar de pozitia gurii de intrare in pod sa fie mare sa poti face pe acolo o intrare ceva.
Ce ai nevoie tu acum este de sfatul unui arhitect. El va trebui sa iti faca proiectul DTAC pt autorizatia de construire. Stiu ca nu ai bani de unul dar asta e ce ai nevoie si sa ii spui toate astea si el impreuna cu tine va gasi o solutie.

Acum vorbind strict de pret esti la limita dar te descurci si cu banii astia daca o faci singur (+familie, prieteni) Fa-ti un deviz de materiale: cat beton intra, cata scandura pt cofrage ai nevoie, grinzi 10 cm, bca, mortar, ciment, pietris, nisip, multibat, kg de fierbeton PC52, OB, sarma, cuie, etc cu preturile din zona si o sa afli singur daca te incadrezi sau nu.
Succes

Pt.Adrian. Pretul ar fi la cheie? Nu,nu vreau sa lucrez la negru,ma intreba cineva pe site.

Am reevaluat si doresc sa fac casa fara baie si bucatarie, din BCA, in jur de 45 mp, parter la cheie. Astept oferte preturi si proiect daca se poate,

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *